Ghiveci splendid pentru decorarea curții, confecționat din lucruri vechi și inutile!

Ca să confecționați acest ghiveci, aveți nevoie de puține materiale: o găleată veche, o haină veche, puțin cement, vopsele și lac acrilic. Gata! În schimb, priviți ce rezultat splendid: ghivece realistice și grozave, cu aspect de cioturi de copaci, care pot să decoreze minunat curtea!

Îndepărtați mânerul și tăiați fundul găleții vechi. Pregătiți o bucată de material (de exemplu, o haină veche). Tăiați-o, astfel încât să o puteți așeza ușor pe suprafața găleții.

Dizolvați cementul în apă, preparând un mortar destul de lichid. Îmbibați materialul cu el și îmbrăcați-l pe găleată. Lucrați în mănuși. Realizați cute și „rădăcini” din material cu ajutorul degetelor, imitând un ciot adevărat. Tot procesul durează cam 10 minute.

Lăsați viitorul ghiveci să se usuce timp de 24-48 ore, în funcție de temperatura mediului. Folosind o bucată de șmirghel, îndepărtați excesul de cement. Aplicați un strat de amorsă cu pătrundere profundă. Apoi vopsiți „ciotul” cu vopsea maro.

După aceasta aplicați vopsea albă pe proeminențele „ciotului”, folosind un burete uscat.

Apreciați rezultatul. Dacă elementele albe sunt prea multe, acoperiți o parte din ele cu vopsea maro (și invers). După ce vopseaua se va usca, acoperiți ghiveciul cu lac acrilic mat.

Puneți „cioturile” prin curte și plantați flori în ele! O frumusețe incredibilă, obținută din materiale simple!

Spor la treabă!

New