Glazură de ciocolată cu efect de oglindă (pe bază de apă)! Subtilitățile pregătirii pentru un rezultat reușit!

Vă prezentăm o rețetă foarte bună de glazură cu efect de oglindă pentru tortul sau prăjiturile dvs. Pregătirea acesteia cu apă și cacao este ușoară, dar există câteva trucuri importante care trebuie respectate pentru a obține un rezultat reușit.

INGREDIENTE:

– 3 linguri de pudră de cacao;

– 6 linguri de zahăr;

– 6-8 linguri de apă;

– 1 lingură de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 0,5 linguri de coniac.

MOD DE PREPARARE:

1. Cerneți pudra de cacao într-o crăticioară și amestecați-o bine cu zahărul, pentru a vă asigura că zahărul este distribuit uniform. Acum, turnați apa. Mai întâi adăugați 6 linguri și amestecați. În cazul în care amestecul obținut este prea gros, mai adăugați 1-2 linguri. Verificați: compoziția trebuie să fie relativ groasă, dar încă „curgătoare”, ca în fotografia de mai jos.

2. Puneți crăticioara la foc mic. Amestecați încontinuu cu un tel. Fierbeți glazura și, dacă observați că începe să clocotească ușor, ridicați imediat vasul de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin, apoi puneți-o din nou la foc. Glazura nu trebuie să dea în clocot! În timpul fierberii, folosiți un tel pentru a lua glazura și a o trage în sus. În acest fel, glazura va fi oxigenată, ceea ce are, de asemenea, un efect pozitiv asupra efectului de oglindă.

3. Pentru a verifica dacă glazura este gata, puneți o picătură mică pe o lingură. Dacă nu se scurge, ci se menține într-o picătură uniformă și voluminoasă, este gata.

4. Adăugați uleiul și coniacul în ea. Coniacul îi va asigura o bună aderență cu suprafața desertului.

5. Când glazura s-a răcit puțin, întindeți-o pe tort sau pe prăjitură. Dacă acesta sau aceasta are un strat de cremă deasupra, atunci mai bine dați-l/o la congelator pentru câteva minute înainte de aplicare, astfel încât glazura să nu se amestece cu crema. Turnați glazura peste prăjitură și întindeți-o cât mai repede cu o spatulă, pentru că se întărește și se răcește foarte repede. Lăsați desertul la frigider peste noapte.

6. Priviți ce strălucire oglindită am obținut – o adevărată frumusețe! Și nu este foarte greu de făcut, atâta timp cât veți respecta toate subtilitățile enumerate mai sus.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!