Gospodinele foarte ocupate procedează astfel: înmoaie frunzele rupte în… Iar când se întorc acasă, găsesc o întreagă colonie!

Plantele de cameră sunt ca chipsurile de cartofi: una nu este niciodată suficientă! Este îmbucurător faptul că dintr-o ramură minusculă poate să se dezvolte cu ușurință o plantă adultă.

Datorită acestei metode interesante, vă veți umple casa cu ghivecele preferate — rapid și fără cheltuieli. Urmați aceste 5 sfaturi și până la sfârșitul primăverii rândurile de plante verzi vă vor bucura privirea.

SUCULENTELE CRESCUTE ÎN CONDIȚII CASNICE

1. SEPARAȚI O TIJĂ SAU O FRUNZĂ DE PLANTA-MAMĂ.

Suculentele se înmulțesc atât prin frunze, cât și prin tije. Dacă doriți să utilizați o tijă, tăiați-o drept, sub o frunză, folosind un foarfece ascuțit. Ca să nu contaminați secțiunea și să evitați îmbolnăvirea plantei, încălziți în prealabil foarfecele sub aburi.

Ca să creșteți suculenta dintr-o frunză, alegeți-o pe cea care prezintă cel mai matur și mai sănătos aspect. Răsuciți-o cu grijă dintr-o parte în alta până se va rupe. Asigurați-vă că ea s-a separat de planta-mamă, fără să se rupă incomplet și lăsând o urmă mică. Doar frunzele integre, fără leziuni, sunt potrivite pentru plantarea reușită.

2. ADĂUGAȚI UN STIMULATOR DE CREȘTERE.

Această etapă nu este obligatorie, deoarece suculentele se înrădăcinează excelent de sine stătător. Dar dacă doriți ca acest proces să se producă mai rapid, scufundați-le într-un hormon special de creștere. El se vinde în magazinele agricole.

3. ASIGURAȚI-VĂ CĂ S-AU FORMAT RĂDĂCINILE!

Înainte de a planta tija sau frunza în sol, permiteți-le să dea rădăcini. Nu permiteți putrefacția butașilor. Ca să evitați acest lucru, pur și simplu așezați-i pe pervaz și lăsați-i să se usuce pe parcursul câtorva zile. Nu vă îngrijorați: suculentele adună rezerve mari de apă în frunze. De aceea, pot să reziste mult timp fără o sursă de umiditate.

4. PLANTAREA

Dacă vedeți rădăcinile noi pe vârfurile butașilor, înseamnă că a sosit momentul plantării lor în substratul pregătit. La această etapă îi puteți sădi în ghivece individuale sau într-unul singur, sub formă de plantație. Înfigeți cu grijă butașii în sol sau într-un amestec special pentru creșterea suculentelor, ca să nu le lezați rădăcinile fine.

5. ÎNGRIJIȚI NOILE PLANTE.

După plantarea în sol urmați principalele reguli de îngrijire a suculentelor. Udați-le foarte bine o dată pe lună. Substratul trebuie să fie absolut uscat înainte de irigare. Utilizați un pulverizator, ca să evitați udarea excesivă. Este suficient să fertilizați suculentele cu îngrășământ o singură dată (primăvara sau vara), pentru ca ele să fie sănătoase pe parcursul întregului an.

Plantele suculente sunt ușor de îngrijit. Ele sunt potrivite pentru persoanele „leneșe”, care nu iubesc să ude zilnic plantele de cameră. Cel mai important este să așezați ghivecele cu plante la lumină. Cel mai minunat aspect din creșterea suculentelor în condiții casnice este faptul că ele, de regulă, se simt bine pe parcursul câtorva săptămâni, chiar dacă sunt ignorate în totalitate.

Sperăm că v-am oferit toate informațiile necesare pentru cultivarea și îngrijirea corectă a suculentelor în interior. Povestiți-le prietenilor voștri despre faptul că creșterea suculentelor este distractivă și are efect calmant!