Grădinarii experimentați știu de ce trebuie să țină o cutie cu cuie ruginite în livadă!

1. Uneori merii bătrâni încetează să înflorească. De aceea, ei trebuie stimulați puțin. Bateți un cui în trunchiul pomului fructifer și el va înflori. Horticultorii din India procedează similar cu cocotierii. Această procedură este absolut sigură pentru copaci.

2. Dacă florile, bobocii și pistilurile cad de pe plantă, vă va ajuta sulfatul de magneziu (sarea Epsom). Acest mineral natural este obținut din apa marină. Rezultatul este practic instantaneu.

Dizolvați:

-2 linguri de suflat de magneziu

-într-un litru de apă caldă,

-turnată într-o sticlă de plastic.

Închideți sticla și agitați-o foarte bine. Stropiți plantele o dată la 2 săptămâni cu soluția obținută, de la începutul perioadei de înflorire și până veți culege rodul.

3. Fierul este necesar pentru creșterea plantelor. Dacă acesta este deficitar, frunzele lor se îngălbenesc. De obicei, acest lucru se produce, datorită excesului de fosfor din pământ.

-Puneți câteva cuie ruginite în apă și stropiți plantele cu ea.

Procedura respectivă vă va ajuta să rezolvați repede problema.

4. Iar afecțiunile micotice sunt cel mai bine combătute de bicarbonatul de sodiu. Dizolvați:

-o lingură de bicarbonat de sodiu

-în 3 litri de apă caldă și stropiți plantele cu soluția obținută.

Apa trebuie să acopere plantele în totalitate și să se scurgă pe sol.

5. Laptele este foarte folositor pentru plante. Unele gospodine îl injectează direct în tulpinile lor. Puteți să stropiți zona rădăcinilor și frunzele cu lapte diluat cu apă. Diluați neapărat laptele și nu-l folosiți prea frecvent.

6. Monedele de cupru previn afecțiunile micotice. Îngropați câteva monede în solul din jurul plantei. Cuprul va distruge toți sporii ciupercilor.

7. Folosiți apa dulce, carbogazoasă, în calitate de capcană pentru insecte. Lăsați puțin suc pe fundul sticlei și atârnați-o de o ramură a pomului fructifer. Nu se recomandă aplicarea acestei metode în perioada de înflorire.

8. Cenușa de lemn este folositoare pentru solul, în care cresc sparanghelul, broccoli, boboasele și sfecla roșie.

9. Zațul de cafea este folosit pentru fertilizarea trandafirilor, azaleelor și rododendronului.

10. Acest sfat poate părea amuzant, însă plantele adoră muzica. Studiile au arătat că jazz-ul și muzica clasică influențează benefic starea și creșterea plantelor. Acest truc este folosit chiar și pe plantațiile celebre de viță-de-vie.

Folosiți aceste sfaturi, ca să obțineți cea mai bună recoltă! Ele chiar funcționează. Copacii și plantele dumneavoastră vor fi întotdeauna sănătoase!

Spor la grădinărit!