Gust de înghețată pufoasă – tort (prăjitură) ”Felie de lapte”!

Desert ”Felie de lapte” – pandișpan pufos de ciocolată și cremă-sufleu delicată cu gust de miere – nimeni nu va rămâne indiferent.

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

– 5 ouă;

– 125 gr de zahăr;

– 125 gr de făină;

– 25 gr de cacao;

– 40 ml de apă;

– 8 gr de zahăr vanilat;

– 1 praf de sare.

Pentru cremă:

– 400 gr de smântână pentru frișcă 33-35%;

– 100 ml de lapte;

– 75 gr de miere;

– 125 gr de ciocolată albă;

– vanilie sau 8 gr de zahăr vanilat;

– 10 gr de gelatină + 50 ml de apă.

Pentru glazură (opțional):

– 80 gr de smântână pentru frișcă 33-35%;

– 80 gr de ciocolată neagră.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți pandișpanul. Bateți ouăle cu zahăr cu mixerul la viteză mare timp de 10-12 minute, cât să obțineți o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. La final, adăugați zahăr vanilat și sare, mixați.

Sfat. Compoziția de ouă va curge lent de pe paletele mixerului și se va reține la suprafață.

2. Combinați făina cu praf de copt, cerneți ingredientele în 2 partide direct în vas și amestecați atent cu spatula, de parcă ați împături aluatul.

3. Amestecați apa cu 2 lingurițe de aluat, o turnați pe marginea vasului și amestecați din nou foarte bine.

4. Tapetați tava cu hârtie de copt și faceți borduri mici, ca să obțineți un blat de 30*40 cm, o ungeți cu un strat subțire de unt, turnați aluatul și îl repartizați.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 12-15 minute. Faceți testul scobitorii și lăsați pandișpanul să se răcească complet.

6. După care, îl tăiați în jumătate și, dacă e nevoie, îndreptați marginile.

7. Transferați un blat pe tavă sau tocător, așezați inelul de patiserie dreptunghiular, tapetați pereții cu folie de acetat sau hârtie de copt și îl fixați.

Sfat. În loc de inel, puteți face un cadru din staniol împăturit de câteva ori sau montați tortul într-o formă de mărimea potrivită.

8. Pregătiți crema. Amestecați gelatina cu apă și o lăsați la umflat.

9. În vasul cu smântână rece, adăugați vanilie și bateți cu mixerul, până obțineți frișcă, care își menține bine forma. Dați vasul la frigider.

Sfat. Înainte de mixare, puteți da paletele mixerului la congelator pentru 10 minute, pentru ca smântâna să se bată mai bine și mai rapid.

10. Înfierbântați laptele, cât să dea practic în clocot, dar nu-l fierbeți, îl turnați peste ciocolată, așteptați 1 minut și amestecați, până la omogenizare.

11. Adăugați miere și amestecați din nou foarte bine.

12. Încălziți gelatina la temperatură minimă, cât să devină lichidă și omogenă. O turnați în vasul cu ciocolată și amestecați. Lăsați compoziția omogenă și netedă să se răcească complet.

13. Adăugați apoi porții mici de frișcă și amestecați cu spatula, până la omogenizare.

14. Transferați crema în formă, o repartizați și adăugați al doilea pandișpan.

15. Pregătiți glazura. Înfierbântați smântâna, fără să o dați în clocot, o turnați peste ciocolată, așteptați 1 minut și amestecați, până la omogenizare.

16. Acoperiți tortul cu un strat uniform de glazură, ornați suprafața cu o racletă cu zimți mici și îl dați al frigider pentru 6 ore.

17. Tortul are 1,5 kg, înălțimea de 5 cm și mărimea 18*28 cm. Înainte să tăiați tortul felii, încălziți cuțitul în apă caldă. Noi am obținut 12 prăjituri.

Pufos și delicat ca un nor cu gust plăcut de miere. Un desert absolut delicios cu gust dulce echilibrat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!