Gustări pentru frigărui + 3 rețete din cele mai bune marinade pentru frigărui!

Vara este sezonul când lumea iese la picnicuri împreună cu familia și prietenii. Nu este necesar să preparați bucate sofisticate și de durată, doar câteva gustări vor fi suficiente pentru a petrece plăcut timpul la aer!

Gustări pentru frigărui 5 rețete!

1. Gustare aromată din roșii.

INGREDIENTE:

-500 g de roșii;

-200 g de ceapă;

-3 căței de usturoi;

-7 linguri de ulei de măsline;

-3 linguir de miere;

-4 linguri de suc de lămâie;

-1 linguriță de sare;

-0,5 linguriță de piper negru măcinat;

-1/4 linguriță de piper iute;

-1/2 linguriță de boia dulce;

-1 linguriță de busuioc uscat.

MOD DE PREPARARE:

Ceapa o tăiați în inele subțiri, usturoiul îl tocați în bucăți mici sau zdrobiți prin presă. Roșiile le tăiați în rondele cu grosimea de 4-5 mm. Aranjați roșiile în borcan în straturi alternând un strat de roșii, unul de ceapă cu usturoi.

Într-un bol amestecați sarea, piperul negru, piperul iute, boiaua, busuiocul uscat, uleiul de măsline, sucul de lămâie și mierea. Amestecați bine. Marinada obținută o turnați peste roșiile în borcan și închideți cu capac. Răsturnați de câteva ori borcanul, astfel ca marinada să pătrundă prin toate straturile. Dați la frigider peste noapte.

2. Lămâi sărate.

INGREDIENTE:

-600-700 g de lămâi;

-1 ceapă;

-1 ardei iute;

-3 căței de usturoi;

-50 g de pătrunjel proaspăt;

-3 lingurițe de sare;

-0,5 linguriță de piper negru măcinat;

-0,5 linguriță de corinadru măcinat.

MOD DE PREPARARE:

Ceapa o tăiați în felii subțiri, usturoiul îl tocați în bucăți mici, ardeiul iute în inele subțiri fără a înlătura semințele. Lămâia o tăiați în rondele cu grosimea de 4-5 mm. Pătrunjelul îl tocați mărint. Într-un bol separat amestecați sarea cu piperul negru și coriandru.

Așezați ingredientele în borcan alternând straturile de lămâie, apoi de ceapă și pătrunjel. Fiecare strat de lămâie îl condimentați cu amestecul de sare cu piper și coriandru. La final turnați uleiul vegetal și închideți cu capac. Răsturnați borcanul de câteva ori astfel ca uleiul să pătrundă prin toate straturile.

3. Ceapă marinată.

INGREDIENTE:

-800 g de ceapă;

-2 lingurițe de sare;

-2 lingurițe de zahăr;

-4 linguri de oțet de mere.

MOD DE PREPARARE:

Ceapa o treceței prin răzătoarea mandolina. O transferați într-un bol și treceți cu mâinile prin ceapă, astfel ca ineklele să se separe una de alta. Adăugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați cu o lingură, transferați în borcan și închideți cu capac. Dați la frigider pentru 30 de minute. Dacă lăsați peste noapte, atunci gustarea va fi mai moale și mai gustoasă.

4. Salată dulce-acrișoară neobișnuită din castraveți.

INGREDIENTE:

-800 g de castraveți;

-1 ceapă;

-2 căței de usturoi;

-1 legătură de mărar;

-50 g de ulei vegetal;

-1/4 linguriță de piper negru măcinat;

-50 g de zahăr;

-0,5 linguriță de sare;

-3 linguri de oțet de mere.

MOD DE PREPARARE:

Ceapa o tăiați în semi-inele, mărarul îl tocați mărunt, castraveții îi tăiați în rondele subțri. Într-un bol zdrobiți usturoiul, adăugați uleiul vegetal, zahărul, sarea, oțetul de mere și piperul negru. Amestecați marinada și adăugați în ea castraveții tăiați. Amestecați totul cu o lingură și transferați în borcan. Nu uitați să turnați și sucul eliberat împreună cu marinada. Închideți cu capac și dați la frigider peste noapte.

5. Gustare cu cașcaval și coriandru proaspăt în lipie.

INGREDIENTE:

-2 foi de lipie subțire;

-600 g de cașcaval;

-50 g de coriandru proaspăt.

MOD DE PREPARARE:

Cașcavalul îl treceți prin răzătoare, coriandrul îl tocați mărunt. Amestecați cașcavalul cu coriandrul, îl transferați într-un pachet alimentar și îl dați la frigider. A doua zi foia de lipie o întindeți pe suprafața de lucru și distribuiți jumătate de cantitatea de cașcaval. Împăturiți lipia în formă de plic și o puneți într-o plasă pentru copt. În acest mod veți obține lipie cu cașcaval topit.

 Marinade pentru frigărui 3 rețete!

1. Aripioare de pui în sos de miere cu soia.

INGREDIENTE:

-1,5 kg de aripioare de pui;

-3 linguri de pastă de roșii;

-6 linguri de sos de soia;

-1 linguriță de boia dulce;

-2 linguri de miere;

-3 linguri de ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

Îndepărtați vârfurile aripioarelor. Pregătiți marinada: amestecați pasta de roșii, sosul de soia, boiaua dulce, mierea și uleiul de măsline. Amestecați bine astfel cîncât toate ingredientele să se amestece. Adăugați aripioarele. Amestecați marinada cu aripioarele și transferați-le în recipiente de plastic pentru a fi coapte în următoarea zi.

2. Frigărui din carne de porc marinat cu bere.

INGREDIENTE:

-1,5 kg de carne de porc;

-2 cepe;

-2 lămâi;

-0,5 l de bere albă;

-sare după gust;

-piper negru măcinat după gust.

MOD DE PREPARARE:

Ceapa și lămâia le tăiați în inele. Carnea de porc o tăiați în bucăți de mărimea dorită. Transferați carnea într-un bol și condimentați cu sare și piper negru. În recipiente de plastic așezați carnea și acoperiți cu inele de ceapă și lămâie. O dați la frigider peste noapte.

3. Costițe de porc în suc de rodii.

INGREDIENTE:

-1,5 kg de costițe de porc;

-sare după gust;

-pipr negru după gust;

-3 căței de usturoi;

-3 linguri de pastă de roșii;

-1 linguriță de boia dulce;

-0,5 linguriță de piper iute măcinat;

-1/4 linguriță de coriandru măcinat;

-0,5 l de suc de rodii.

MOD DE PREPARARE:

Îndepărtați pelicula albă de pe costițe și tăiați-le în bucăți mari. Condimentați cu sare și piper negru. Într-un bol adăugați usturoiul zdrobit, pasta de roșii, boiaua dulce, piperul iute, coriandru și sucul de rodii. Amestecați bine și turnați peste costițe așezate în reciepente de plastic. Dați la congelator pentru a se marina cât mai bine.

Toate aceste gustări vor fi pe placul multora!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New