Gustoase, rumene și se pregătesc ușor din ingrediente accesibile!

Blinii cu umplutură, care seamănă cu khachapuri. Sunt gustoase, rumene și se pregătesc ușor din ingrediente accesibile. Bliniile sunt perfecte pentru meniul cotidian.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 gr de brânză de vaci;

– 150 ml de chefir, iaurt sau lapte acru;

– 150 gr de făină;

– 2 ouă;

– ½ linguriță de sare;

– ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru umplutură:

– 120 gr de cașcaval;

– 2-3 linguri de smântână fermentată;

– 2 căței de usturoi;

– 1 legătură de mărar.

MOD DE PREPARARE:

1. Mărunțiți mărarul, treceți cașcavalul prin răzătoarea mică, adăugați usturoi dat prin presă, smântână și amestecați bine ingredientele. Umplutura trebuie să fie densă și să-și mențină bine forma.

2. Modelați lipii mici.

3. În vasul cu brânză de vaci, adăugați ouă, sare și pasați ingredientele cu blenderul vertical, până la omogenizare.

Sfat. Puteți mărunți brânza cu blenderul sau o treceți prin sită.

4. Adăugați chefir cald și amestecați.

5. Adăugați ½ de făină, deasupra bicarbonatul și amestecați bine cu telul. Încorporați făina rămasă și amestecați din nou.

Sfat. Orientați-vă după consistența aluatului, care trebuie să curgă lent de pe lingură. Dacă e nevoie, mai adăugați făină.

6. Înfierbântați tigaia cu ulei, adăugați câte 1 lingură de aluat, formând bliniile la distanță între ele, adăugați câte o lipie de umplutură, adâncindu-le ușor, și le acoperiți cu aluat, nu mult, doar cât astupați umplutura.

7. Prăjiți bliniile la foc mediu spre mic, până se rumenesc frumos pe ambele părți, și le scoateți pe prosoape de hârtie.

Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut 17 blinii cu umplutură. Serviți-le fierbinți, ele sunt foarte gustoase, aromate și sățioase. Aluat delicat și multă umplutură delicioasă – rezultatul este într-atât de gustos, încât va fi imposibil să vă opriți din mâncat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New