Halva de casă din miezuri de nuci: mai delicioasă decât cea din comerț! O rețetă simplă și rapidă!

Astăzi vă vom împărtăși o rețetă savuroasă de halva pregătită în condiții casnice. Aceasta nu este pe bază de semințe de floarea soarelui, ci se face din miezuri prăjite de nuci. Iese atât de savuroasă, încât o veți îndrăgi de la prima degustare! Vă recomandăm să o încercați!

INGREDIENTE:

– 500 g de miezuri de nuci;

– 200 g de zahăr;

– 50 ml de apă;

– 1 albuș de ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Prăjiți miezurile de nuci într-o tigaie încinsă, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Vă recomandăm să le prăjiți în câteva porții, pentru comoditate.

2. După aceasta, măcinați-le cu ajutorul unei mașini de tocat carnea, apoi pasați-le cu un blender de imersie. Tot procesul poate dura aproximativ 5 minute. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă și grasă.

3. Pregătiți siropul: combinați zahărul cu apa într-o crăticioară. Fierbeți siropul la foc foarte mic, timp de 5-6 minute din momentul clocotirii (fără să-l amestecați).

*Acesta va fi gata când veți face testul cu apa rece și veți vedea că îl puteți modela în formă de biluță după răcire.

4. Între timp, bateți albușul de ou cu ajutorul unui mixer pornit la viteză mare, până când veți obține o compoziție pufoasă, care ia forma telului.

5. După aceasta, turnați siropul fierbinte într-un jet subțire peste albușul bătut și amestecați în continuu cu mixerul timp de 2 minute. Astfel, acesta se va pregăti și nu va fi crud, ceea ce este foarte important.

6. Ultimul pas este să combinați compoziția de albușuri cu miezul de nuci. Pentru aceasta, folosiți o spatulă sau o lingură. Amestecați încet, pentru a obține o compoziție omogenă și pufoasă.

7. Turnați halvaua într-un vas tapetat cu folie sau într-o formă de silicon și răspândiți-o uniform. Acoperiți-o cu folie și lăsați-o să se răcească complet timp de câteva ore sau peste noapte.

8. După aceasta, transferați halvaua pe un platou. Iată ce desert minunat și gustos trebuie să obțineți! Porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!