Hering marinat – o gustare excelentă!

Nu știți cum să preparați peștele? Astăzi vă prezentăm o rețetă nouă de marinare a heringului. El iese semi-sărat și foarte gustos! Este o gustare excelentă, pe care puteți să o includeți în sandwich-uri sau tartine.

INGREDIENTE:

Pentru peștii marinați:

-2.5 kg de hering;

-1 litru de apă;

-3 linguri de sare;

-o lingură cu vârf de zahăr;

-3 foi de dafin;

-10 boabe de piper negru;

-5 boabe de ienibahar;

-3 cuișoare;

-100 ml de oțet 9%.

Pentru ceapa marinată (cu care veți servi peștii):

-4 cepe;

-2 lingurițe de zahăr;

-o linguriță de sare;

-o lingură de oțet 9%.

Altele: ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță. Adăugați zahărul, sarea, foile de dafin, cuișoarele, boabele de piper negru și ienibahar. Amestecați.

2.Fierbeți marinada timp de 30 secunde din momentul clocotirii. Amestecați periodic, pentru ca zahărul și sarea să se dizolve complet.

3.Luați marinada de pe foc. Acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

4.Între timp curățați peștii de măruntaie și îndepărtați-le capetele. Apoi spălați-i foarte bine și puneți-i într-un vas adânc.

5.După ce marinada se va răci, adăugați oțetul în ea și amestecați-o foarte bine. Apoi turnați-o în vasul cu peștii pregătiți, acoperindu-i complet.

6.Acoperiți vasul cu un capac și dați-l la frigider. Lăsați peștii să se marineze pe parcursul a 24 ore. Dacă vă plac peștii puțin sărați, puteți să începeți să-i gustați peste 15 ore și să-i lăsați să se marineze până la gradul, pe care îl preferați.

7.Scoateți peștii din marinadă. Spălați-i sub jetul de apă rece și lăsați-i să se usuce puțin pe o strecurătoare.

8.Pregătiți ceapa marinată: tăiați ceapa în semiluni subțiri și puneți-o într-un bol potrivit. Adăugați sarea, zahărul și oțetul. Amestecați foarte bine.

9.Lăsați ceapa să se marineze pe parcursul a 15 minute.

10.Apoi îndepărtați coloana vertebrală a peștișorilor și așezați-i în straturi într-o caserolă, alternându-i cu straturi de ceapă marinată și stropindu-i cu ulei.

11.Serviți heringii marinați cu multă plăcere! Sunt delicioși cu piure de cartofi sau pe tartine!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!