Hrănirea căpșunilor în primăvară, care va vă îmbogăți recolta de fructe dulci!

Primăvara este foarte important să hrăniți tufișurile de căpșuni pentru a le oferi toate oligoelementele necesare. Cel mai bine va rezolva aсeastă problemă drojdia obișnuită! Este bogată în vitaminele grupei B, proteine, carbohidrați, minerale. Atunci când drojdia se dizolvă în apă, ea formează compuși speciali care accelerează formarea și dezvolatrea sistemului radicular, ceea ce este deosebit de important dacă tufișurile, de exemplu, au fost transplantate. Drojdia va fi benefică pentru tufișurile de căpșuni, deoarece planta va primi o gamă întreagă de substanțe nutritive  înainte de înflorire și fructificare.

Hrănirea poate fi efectuată atât cu drojdie proaspătă, cât și cu drojdie uscată. 

Hrănirea cu drojdie proaspătă se efectuează în felul următor:

dizolvați 500 g drojdie proaspătă fărâmițată în 2,5 litri de apă (temperatura apei de 23 °C). Soluția obținută se lasă într-un loc întunecat să fermenteze timp de 2 zile. Apoi diluați concentratul în 20 de litri de apă. Un tufiș primește aproximativ 300-500 ml de soluție pe an.

Hrănirea cu drojdie uscată se realizează în felul următor:

într-un vas amestecați 2 pachete de drojdie uscată cu 2 linguri de zahăr, și adăugați 2 pahare de apă caldă. Lăsați să se infuzeze într-un loc cald și ferit de razele solare timp de 4 ore. Diluați concentratul obținut într-o găleată cu apă la temperatura camerei și amestecați bine. Pentru udarea unui tufiș, se folosesc 250 ml  dizolvate în 2 litri de apă curată.

Puteți hrăni tufișurile de căpșuni în acest mod doar de 3 ori pe an. Prima dată – la mijlocul primăverii (sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai), a doua oară – la sfârșitul primăverii, înainte de rodire și a treia oară – la sfârșitul verii, după recoltare, pentru a pregăti planta pentru toamnă.

Mult spor!