Hrăniți cu această soluție coacăzul înainte să se matureze fructele și ele vor fi mari și dulci!

Aflați despre ultima și în același timp cea mai importantă fertilizare a coacăzului pentru a obține fructe mari și dulci. În calitate de îngrășământ folosiți cel mai obișnuit amidon de cartofi. Iată rețeta și câteva momente importante pentru a obține efect maxim în urma acestei fertilizări.

De îndată ce observați că fructele încep să se coacă, înseamnă că tufa are nevoie de ajutor. Ea începe să absoarbă din sol următoarele microelemente: fosfor, potasiu, calciu, pentru ca coacăzele să fie mai dulci și de dimensiuni mai mari. La această etapă deja nu mai puteți folosi substanțe chimice, curând vine timpul recoltării, iar amidonul de cartofi este numai bun, deoarece conține, în mare parte, fosfor și, mai puțin, potasiu, calciu și sodiu. Iar cel mai important, produsul este natural.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 250 gr de amidon de cartof;

– apă.

PAȘI DE URMAT:

1. Prima metodă. Dizolvați amidonul în 10l de apă de temperatura aerului, stătută pe parcursul zilei, lăsați amestecul pentru cel puțin 5 minute și mai amestecați o dată.

2. A doua metodă. Dizolvați amidonul în 3l de apă, puneți amestecul la foc și îl aduceți până la punctul de fierbere. Îl lăsați să se răcească și îl diluați cu apă, cât să obțineți un volum de 10l.

3. Udați tufele, folosind câte 3l de soluție pentru fiecare (pentru ambele rețete). Nu uitați, mai întâi irigați din abundență tufele cu apă, deoarece coacăzul iubește umiditatea.

Efectuați această ultimă fertilizare și nu vă rămâne decât să așteptați perioada de strângere a recoltei. Apropo, tufele nu vor mai avea nevoie nici de irigări, pentru ca fructele să nu fie apoase.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!