Hrăniți roșiile cu bicarbonat de sodiu și veți culege roada cu găleata!

Culturile horticole produc recolte abudente numai dacă primesc o cantitate suficientă de micronutrienți. Pentru a hrăni plantele de roșii, grădinarii folosesc adesea îngrășăminte naturale; unul dintre cele mai populare este bicarbonatul de sodiu.

Cauza principală pentru care bicarbonatul de sodiu este folosit ca îngrășământ în loc de substanțe chimice, este siguranța. Este complet inofensiv atât pentru plante, cât și pentru oameni. Bicarbonat de sodiu ajută la prevenirea infectării plantelor și le protejează de boli. Cu soluția obținută puteți dezinfecta semințele și cultura de răsad. De asemenea, bicarbonatul de sodiu scade aciditatea solului, stimulează creșterea roșiilor și crește rezistența plantelor la temperaturi extreme. Semințele tratate cu o astfel de soluție demonstrează o germinație excelentă, iar răsadurile se prind foarte bine și rapid de orice tip de sol.

Cum se folosește soluția? Soluția preparată pentru roșii se păstrează cel mult 3 ore. Există o varietate de metode de pregătire a soluției.

1.În:

-2 l de apă

-dizolvați 2 linguri de bicarbonat de sodiu

și înmuiați materialul pentru trasplantare pentru 24 de ore.

2. Pentru ca roșiile să aibă o imunitate bună și să crească bine, după apariția primelor lăstari peste 2 săptămâni, răsadurile trebuie tratate cu o soluție specială:

-de bicarbonat de sodiu 30 g

-la 3 l de apă.

3. Pentru a proteja împotriva dăunătorilor și a stimula creșterea după transplantare în sol, pregătiți o soluție specială.

-Luați 10 l de apă și

-dizolvați 500 g de bicarbonat de sodiu.

Turnați 0,5 litri de soluție obținută sub fiecare plantă de roșie. Plus la aceasta, puteți pulveriza frunzele cu acest amestec.

4. După ce roșiile au înflorit, trebuie să fertilizați solul cu soluția:

– de bicarbonat de soidu 30 g dizolvate

-în 2 l de apă.

Turnați câte 0,5 l de soluție obținută sub fiecare plantă.

5. După ce roșiile au început să rodească și doriți ca roșiile să fie mai gustoase și să crească mai rapid, trebuie să pulverizați în fiecare săptămână cu soluția obținută:

-din 200 g de bicarbonat de sodiu

-dizolvat în 5 l de apă.

6. În cazul când dăunătorii devorează frunzele și fructele acestora, puteți pregăti o soluție aparte.

-Dizolvați 75 g de bicarbonat de sodiu

-în 10 l de apă

și pulverizați planta de roșie la fiecare 2-3 zile până când dăunătorii vor dispărea complet.

7. Pentru a preveni îmbolnăvirea plantelor, pregătiți o soluție din săpun, bicarbonat de sodiu și ulei de floarea-soarelui.

-Luați câte 1 lingură de fiecare ingredient,

-adăugați 1 pastilă de aspirină

-și 5 l de apă.

Amestecați bine și pulverizați planta la fiecare 10 zile.

8. Pentru ca frunza de roșie să nu să se îngălbenească și să nu cadă prematur, în luna iulie-august, puteți prelucra cu o soluție slabă de bicarbonat de sodiu

-dizolvați 1 lingură de bicarbonat de sodiu

-în 10 l de apă.

Nu uitați că soluția trebuie pregătită în sticlă sau recipiente de plastic, și pentru a păstra toate proprietățile benefice ale bicarbonatului de sodiu, apa trebuie sa fie cel puțin 50°C.

Păstrați proporțiile când pregățiți acest îngrășământ, astfel încât să nu dăunați roșiile. Cu toate acestea, este important să se utlizeze pentru prepararea doar apă stătută separată de clor, iar procedurile să fie efectuate fie seara, fie dimineața, când soarele nu este atât de puternic.

Mult spor la grădinărit!

New