Iarna am regret că nu am pregătit mai multe! 3 rețete interesante de vinete pentru iarnă!

Astăzi vă vom demonstra câteva metode de depozitare a vinetelor pentru iarnă: fără borcane, sterilizare și conservare.

INGREDIENTE:

– vinete.

MOD DE PREPARARE:

Metoda nr. 1:

1. Puneți o oală cu aproximativ 1 l de apă pe aragaz. Adăugați o linguriță de sare și amestecați. Lăsați apa să dea în clocot. Între timp, îndepărtați codițele vinetelor și tăiați-le în rondele cu grosimea de 1 cm.

2. Transferați rondelele de vânătă în cratița cu apă și lăsați-le să fiarbă timp de 2 minute.

3. Scoateți vinetele și puneți-le într-un lighean cu apă foarte rece pentru 2-3 minute.

4. După aceasta, lăsați-le să se scurgă pe un prosop întins pe suprafața de lucru.

5. Puneți vinetele reci și uscate într-un bol și stropiți-le cu o linguriță de ulei vegetal. Amestecați-le.

6. Luați câteva țepușe de lemn și înfigeți rondelele pe ele. Datorită faptului că sunt stropite cu ulei, acestea nu se vor lipi una de alta în timpul procesului de congelare.

7. După aceasta, înveliți fiecare țepușă cu rondele de vânătă în folie alimentară și depozitați-le în congelator.

Metoda nr. 2:

1. Spălați bine vinetele și îndepărtați-le codițele, dar tăiați-le doar foarte puțin. După aceasta, lăsând 2 cm de la ambele capete, realizați o tăietură în miezul vinetei cu cuțitul (vedeți în imaginea de mai jos).

2. Transferați-le într-o cratiță cu apă clocotită, în care va trebui să adăugați și o linguriță de sare. Din moment ce apa va da în clocot din nou, mai fierbeți vinetele timp de 5 minute.

3. Scoateți vinetele într-o strecurătoare, așezată deasupra unui bol. Puneți o farfurie cu o greutate pe ele și lăsați-le așa timp de 30-40 de minute, ca să se scurgă tot lichidul.

4. Puneți vinetele scurse de apă pe o farfurie tapetată cu folie alimentară. Lăsați-le pe ea până când se vor răci complet, apoi dați-le la congelator.

5. După ce vor îngheța complet, puneți-le în pungi de plastic cu ziplock și depozitați-le compact în congelator. Noi folosim iarna aceste vinete pentru a le umple. Sunt foarte ușor de utilizat după decongelare.

Metoda nr.3:

1. Spălați și uscați vinetele foarte bine. După aceasta, realizați niște înțepături pe suprafața lor cu cuțitul și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

2. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 40-45 minute. După aceasta, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.

3. După ce s-au răcit complet, curățați vinetele de coajă. Datorită faptului că vinetele sunt moi, acest lucru va fi foarte ușor de făcut.

Sfat: Vă recomandăm să nu le tăiați codița. Datorită ei, își vor menține forma mai bine.

4. Puneți câte 2 vinete într-o pungă obișnuită de plastic, încercați să eliminați tot aerul din ea și rulați-o în formă de cilindru. Depozitați-le în congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!