Iată cât de ușoară este cultivarea roșiilor în sticle de plastic! Am obținut o recoltă foarte bogată!

Vă prezentăm o tehnică foarte reușită de cultivare a roșiilor în sticle de plastic, pentru care nu este neapărat să aveți grădină. O puteți face și sub streașina casei, întinzându-le pe un suport de sârmă. Totul este foarte simplu și ușor!

Veți avea nevoie de:

– sticle mari și mici de plastic;

– câteva bucăți de sârmă sau funie;

– sol și cenușă de lemn;

– răsar de roșii.

Pași de urmat:

1. Tăiați baza câtorva sticle mari de plastic. După aceasta, pregătiți pentru fiecare câte o sticlă mai mică, cu găuri de drenaj în ea. Partea superioară a acesteia, trebuie să fie tăiată astfel, încât să o puteți deschide ca pe un capac. Apoi pregătiți câte o toartă din sârmă sau funie pentru fiecare.

2. Umpleți „ghiveciurile” cu sol afânat. Pe la mijloc de vas, noi am adăugat și câte aproximativ un pahar de cenușă de lemn.

3. Plantați câte un fir de răsad de roșii în fiecare vas, apoi udați-l cu apă, turnând puțin și în sticlele introduse în sol.

4. Atârnați roșiile într-un loc însorit și așteptați să crească și să se dezvolte. Udați-le periodic și fertilizați-le, turnând lichidul în sticlele din sol, ca să ajungă direct la rădăcini. Pe măsură ce tufele vor crește, întindeți-le pe un suport din sârmă.

5. Iată ce recoltă bogată am obținut:

Spor la grădinărit!