Iată cât de ușor este să înrădăcinați crizantemele: chiar și dintr-un buchet!

Crizantema este o plantă frumoasă, și deloc capricioasă, fiind îndrăgită de mulți dintre noi. Un alt lucru bun la această floare este că poate fi înmulțită foarte ușor, chiar și dintr-un buchet. Dacă veți face totul corect, vă veți putea bucura de mai multe astfel de plante frumoase în grădină sau ghiveciurile dvs.!

Veți avea nevoie de:

– o ramură de crizantemă;

– un ghiveci cu găuri de drenaj;

– substrat;

– agent de înrădăcinare.

Mod de lucru:

1. Crizantema se înrădăcinează din aproape orice parte a ei, dar este nevoie de muguri, așa că puteți lua o parte din vârful ramurii, deoarece și sub frunze tot există muguri. După aceea, scurtați cu grijă frunzele și împărțiți tulpina în mai multe părți, lăsând câte un mugure în centrul fiecărui butaș.

2. Apoi, luați orice recipient potrivit pentru înrădăcinare, umpleți-l cu pământ și faceți o adâncitură în centru. Înmuiați butașii în agent de înrădăcinare și puneți-i în gaură, scufundându-i până la jumătate și presărându-i cu puțin pământ.

3. Așezați viitoarele crizanteme într-un loc cald și luminos, dacă este posibil într-un incubator, și așteptați ca acestea să producă rădăcini. În niciun caz nu trebuie să le udați în exces, iar solul nu trebuie lăsat să se usuce. Peste aproximativ 15 zile, deja veți putea verifica butașii înrădăcinați. Datorită agentului de înrădăcinare, veți obține un sistem radicular frumos ca acesta.

4. Cu toate acestea, chiar și fără el, planta nu va avea nicio problemă să se înrădăcineze, doar că va dura puțin mai mult. Peste 15 zile fără agent de înrădăcinare, veți avea un sistem de rădăcini ca acesta.

Spor la grădinărit!