Iată ce fac eu cu ridichea. Conservați și 100 de borcane, toate se vor mânca!

Vă împărtășim un simplu și ușor mod de conservare a ridichei marinate întregi pentru iarnă. Depozitați o bucată de vară într-un borcan și savurați iarna împreună cu ce dragi!

INGREDIENTE:

-ridiche după gust;

-mărar proaspăt după gust;

-pătrunjel proaspăt după gust;

Pentru borcan de 0,5-0,7 l:

-1 frunză de dafin;

–2 căței de usturoi;

-3 boabe de piper ienibahar;

-4 boabe de piper negru.

Pentru 1 litru de marinadă:

-3 linguri de zahăr;

-2 linguri de sare;

-60 ml de oțet de 9%.

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru comoditate alegeți ridiche de mărime mică sau medie. Înlăturați cozile de pe ambele părți.

2. Sterilizați borcanele. În fiecare borcan adăugați frunza de dafin, boabele de piper, boabele de ienibahar și crenguțe de mărar și pătrunjel proaspăt. Așezați ridichea până se umple.

3. Apa va fi turnată de 3 ori. Prima dată turnați apă fiartă peste ridiche și acoperiți cu capac. Lăsați pentru aproximativ 5-6 minute.

4. Apoi apa o aruncați în chiuvetă și turnați a doua oară apă fiartă și lăsați pentru 5-6 minute.

5. După expirarea timpului turnați apa într-un vas și completați pănă la volumul de 1 litru cu apă fiartă.

6. Transferați apa într-o cratiță, adăugați sare și zahăr. Amestecați bine până când sarea și zahărul se vor topi complet. Puneți pe foc și lăsați să fiarbă.

7. Când a început să fiarbă, mai fierbeți încă 3-4 minute și adăugați oțetul. Luați de pe foc. Marinada fierbinte o turnați peste ridiche și închideți etanș capacele. Răsturnați borcanele cu partea în jos, acoperiți cu o plapumă, și lăsați să se răcească complet.

Gustul unei astfel de ridiche iese puțin iute-acrișor. Poate fi adăugat la diverse salate sau mâncate individual. Prin conservare se pierde amărăciunea naturală a ridichei, de aceea e recomandabil să nu consumați marinada. Însă ridichea se dovedește a fi incredibil de crocantă și delicioasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!