Iată ce se întâmplă dacă crestați lămâile și le umpleți cu sare!

Lămâi murate nu găsiți în comerț, le puteți pregăti doar în casă. Sarea îndepărtează aproape în totalitate gustul amărui, specific cojii de lămâie și scade acrimea, în timp ce aroma este identică cu cea a unui fruct proaspăt.

Alegeți doar fructe frumoase, cu coajă groasă, nu prea mari și neprelucrate cu ceară. Dacă totuși ați cumpărat lămâi cerate, trebuie să le treceți prin apă clocotită, apoi să le spălați bine cu o perie sub jet de apă.

INGREDIENTE:

-4 lămâi;

-4 foi de dafin;

-5 linguri de sare de mare;

-1 lingură de boabe de piper negru;

-1 lingură de coriandru;

-1 lingură de cuișoare;

-1 linguriță de scorțișoară.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați lămâile, spălate bine și uscate, în 4, fără să despărțiți sferturile complet. Adică veți avea 4 felii lipite.

2.Umpleți tăieturile cu sare, așezați o parte din lămâi într-un borcan sterilizat, le presărați cu sare și condimente, apoi adăugați foi de dafin. Așezați o nouă porție de lămâi presărate cu sare și condimente, până umpleți borcanul, și le îndesați bine, astfel încât să nu rămână spații libere cu aer.

3.Când borcanul va fi foarte plin, îl închideți ermetic cu capac și îl dați la loc uscat și întunecos pentru 1 lună. Periodic, va fi nevoie să întoarceți și să agitați borcanul, pentru ca sarea să se dizolve mai bine.

4.Înainte de a le adăuga în mâncare, lămâile murate trebuie spălate de sare și uscate cu un prosop de hârtie.

Folosiți lămâile cum vă șoptește fantezia. Le puteți servi ca atare, în calitate de aperitiv la băuturile tari (de exemplu tequila). Adăugați-le în sosuri, marinade, salate, dressinguri. Încercați cel puțin o dată să murați astfel lămâile pentru iarnă și nu vă veți mai putea descurca fără ele!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!