Iată ce se va întâmpla, dacă veți acoperi masa de călcat cu folie de aluminiu!

Folia de aluminiu este deseori utilizată în treburile casnice: cu ajutorul ei pot fi curățate cratițele, în ea se coc peștele și alte produse. Dar puțini oameni știu că cu ajutorul ei poate fi grăbită de 2 ori o asemenea sarcină obositoare, precum călcatul rufelor!

De fapt, conform proprietăților sale fizice, folia de aluminiu reprezintă un reflector excelent al căldurii și cu ajutorul ei toate denivelările și cutele de pe îmbrăcăminte sau lenjeria de pat se îndreaptă instant, precum și deodată pe ambele părți. De aceea, nu trebuie să pierdeți timpul pe întoarcerea pe cealaltă parte, împăturirea și călcarea repetată a diferitor articole textile.

ORDINEA NECESARĂ DE ACȚIUNI ESTE FOARTE SIMPLĂ. TREBUIE:

-să scoateți husa de pe masa de călcat;

-să acoperiți uniform toată suprafața ei cu folie de aluminiu;

-să întindeți husa pe masa de călcat.

Apoi puteți să începeți călcarea rufelor ca de obicei.

Folia de aluminiu contribuie chiar și la netezirea țesăturilor fine, precum viscoza, mătasea și șifonul. Ca să vă asigurați că nu vor rămâne urmele fierului de călcat pe ele, trebuie să le întindeți pe masa de călcat (acoperită cu folie de aluminiu) și să deplasați fierul încins deasupra lor, menținând o distanță de 3-5 cm.

De asemenea, este important să menționăm că bucățile de folie de aluminiu, pe care le veți utiliza pentru călcat, nu trebuie să fie boțite.

Spor la treabă!