Iată cu ce puteți curăța mașina de spălat și metodele interzise!

Din articolul de atăzi veți afla care sunt pașii de curățare a mașinii de spălat de mucegai, depuneri calcaroase, reziduri de detergent și altă murdărie.

Curățarea cuvei și elementului încălzitor

AVEȚI NEVOIE DE:

-100-200 gr de acid citric;

-4 gr de acid citric;

-200 ml de apă fierbinte.

PAȘI DE URMAT:

1.Adăugați acidul citric în compartimentul pentru detergent, închideți ușița și setați mașina de spălat la programul bumbac temperatura de 60°С 400 de rotații.

Sfat. Folosiți doar 100 gr de acid citric dacă mașina dumneavoastră nu este foarte murdară. Temperatura optimă și sigură pentru curățarea oricărui model este de 60°С. Dacă mașina dumneavoastră vă permite să setați temperatura de 90°С în timpul curățării, o puteți seta, dar țineți cont de faptul că, la temperaturi înalte, plasticul se deteriorează. Este foarte dăunător să curățați des mașina de spălat la temperaturi înalte de 90°С.

Cauciucul și piesele metalice ale mașinii rezistă la 90°С, iar acidul citric îndepărtează depunerile calcaroase. În plus, acidul citric face cauciucul mai moale.

Folosind această metodă, dumneavostră curățați și elementul încălzitor, care, la fel ca și alte piese, se deteriorează din cauza depunerilor calacaroase.

2.Dacă cuva mașinii de spălat este goală, atunci ea trage cantitatea minimă de apă. În cazul în care doriți să fie mai multă, atunci puteți adăuga prin compartimentul pentru detergent. Atât cuva, cât și cauciucul se vor curăța mai bine cu mai multă apă.

3.După ce programul de spălare se încheie, deschideți ușița și verificați cauciucul, dacă s-a curățat de mucegai și murdărie. Chiar dacă cauciucul vizibil pare curat, vă recomandăm să-l prelucrați cu o cârpă înmuiate în soluție de acid citric (4 gr de acid citric și 200 ml de apă fierbinte).

4.Apoi ștergeți cauciucul cu o cârpă uscată, cât să îndepărtați excesul de umiditate. Vă recomandăm să faceți acest lucru după fiecare spălare, ca măsură de prevenire a apariției mucegaiului și mirosului neplăcut.

De asemenea, după fiecare spălare ar fi bine să scoateți compartimentul pentru detergent, să-l clătiți cu apă curată și să-l ștergeți cu o cârpă uscată, împreună cu interiorul mașinii unde se introduce acest compartiment.

5.Dacă e nevoie, puteți repeta procedura de spălare cu acid citric. Mașina trebuie spălată cu acid citric o dată în 3 luni, adică de 4 ori pe an.

Important! Se spune că acidcul citric poate defecta mașina de spălat, distrugând cauciucurile speciale și suporturile cuvei. Dar aceste afirmații sunt false. De cele mai dese ori, mașinele de spălat se strică din cauza murdăriei și depunerilor calcaroase. Pare incredibil, însă majoritatea soluțiilor din comerț pentru curățarea mașinii de spălat, conțin acid citric, acesta fiind unul din componentele de bază. Țineți minte, acidul citric este inofensiv, dar foarte eficient pentru îndepărtarea depunerilor calcaroase și de săruri.

De asemenea, puteți folosi oțet de 9% pentru curățarea mașinii de spălat, dar numai cu condiția că temperatura de spălare nu depășește 65°С. Însă, acidul citric este mult mai sigur și nu are miros neplăcut.

Curățarea ușiței și dispozitivului ei de fixare

1.Stropiți dispozitivul de fixare a ușiței și ușița cu soluție-spray anticalcar, lăsați să acționeze timp de 5 minute, apoi începeți să îndepărtați murdăria cu o perie de dinți. De asemenea, puteți înlocui spray-ul cu soluție de acid citric.

2.Ștergeți și uscați ușița cu o cârpă curată.

Important! Este interzisă curățarea mașinii de spălat cu orice soluție care conține clor. Această substanță distruge aluminiul și siluminiul.

Curățarea filtrului pompei de scurgere

1.Îndepărtați capacul sub care se află filtrul, rotiți filtrul împotriva acelor ceasornicului și îl scoateți.

Sfat. În timp ce îl veți roti, va curge puțină apă, deci puneți în prealabil o cârpă sub mașina de spălat.

2.Îndepărtați murdăria și spălați filtrul cu apă curată de sub robinet.

3.Ștergeți compartimentul, unde se introduce filtrul, cu o cârpă și îndepărtați murdăria, dacă este.

4.Apoi introduceți filtrul, îl rotiți în direcția acelor ceasornicului și fixați capacul.

Sfat. Pentru profilaxie, filtrul pompei de scurgere trebuie curățat o dată în 2 luni sau de fiecare dată când spălați haine din lână.

5.Ștregeți mașina de spălat cu o cârpă umedă, apoi cu una uscată.

Sfat. După fiecare ciclu de spălare sau după curățarea mașinii, e nevoie să lăsați deschis compartimentul pentru detergent și ușița.

Dacă veți urma aceste instrucțiuni după fiecare spălare sau curățare, veți prelungi perioada de funcționare a mașinii dumneavoastră de spălat.

Mult spor!