Iată cum puteți folosi chibriturile pentru plantele de interior și a scăpa de musculițe!

Astăzi vă vom împărtăși câteva metode de utilizare a chibriturilor pentru plantele de apartament. Chibriturile pot fi extrem de benefice. Ideea este că capetele acestora conțin substanțe care sunt mortale pentru viermii din sol. Însă un dăunător la fel de popular cu care se pot isprăvi sunt și musculițele.

Ele pot părea inofensive, dar, de fapt, depun ouă în sol și apoi produc viermi care mănâncă în mod activ rădăcinile plantelor, provocând infestări și ofilirea florilor.

Astfel, există două opțiuni de utilizare a chibriturilor: prima presupune înfigerea în pământ cu capătul în jos, la o distanță de 2-3 cm unul de altul.

Iar cea de-a doua – pregătirea unei infuzii. Pentru aceasta, se ia un pachet de chibrituri pentru 500 ml de apă, se infuzează timp de 5 zile, după care se îndepărtează chibriturile și se udă florile cu soluția rezultată, acolo unde s-au format musculițele. Pentru ca viermii să fie uciși, este suficient de umezit stratul superior al solului. Peste 2-3 zile procedura se repetă.

Spor la grădinărit!

New