Iată cum puteți păstra usturoiul!

Proprietățile benefice ale usturoiului se datorează, în mare parte, faptului că este bulb și conține atât de multe substanțe nutritive, pentru ca mai apoi să crească ceva din el.

Prin urmare, de îndată ce usturoiul începe să germineze (se întâmplă acest lucru, de regulă, din cauza umidității ridicate), conținutul de vitamine începe să scadă seminficativ. Usturoiul devine veșted, fără gust și se strică rapid.

Mucegaiul face produsul nepotrivit pentru a fi folosit în alimentare. Înainte de a pune usturoiul la păstrare, trebuie ales cu grijă, îndepărtând toate căpățânele cu pete, goluri și zone întunecate la culoare.

1.Metoda veche de păstrare

Înainte de inventarea frigiderelor, usturoiul se împletea în cosițe și se agăța într-o încăpere răcoroasă și întunecoasă – în pod sau în pivniță. Astfel se păstrează luni întregi și nu încolțește. Dar ce e de făcut dacă condițiile nu vă permit să păstrați usturoiul în acest fel?

2.Ardeți rădăcinile

Usturoiul proaspăt recoltat sau cel din comerț întotdeauna are rădăcini. Da, ele nu sunt prea vizibile, dar anume această bază solidă este responsabilă de faptul dacă va germina usturoiul sau nu. Pentru aceasta, trebuie să o ardeți, folosind chibrituri, bricheta sau chiar arzătorul.

3.Îngropați-l în sare

Pentru această metodă, aveți nevoie de o cutie sau un borcan de 3l. Alternați straturi de sare și căței de usturoi, apoi închideți vasul ermetic. Astfel, cățeii rămân proaspeți mult timp și nu pot putrezi sau încolți: de parcă ar fi conservați în sare.

O altă soluție să salvați usturoiul de umiditate este să utilizați rumeguș, cereale, cenușă sau făină în loc de sare, cu condiția că stratul superior de produs să fie de cel puțin 2 cm.

4.Parafină topită

În magaziile de stat cu legume, o perioadă lungă s-a folosit metoda verificată în timp: usturoiul proaspăt recoltat se trecea prin parafină topită, apoi se lăsa la scurs, până se întărea parafina. Produsul sigilat astfel nu își putea pierde umiditatea și se păstra mult timp suculent, fără să se strice.

Fiecare gospodină trebuie să știe cum se păstrează produsele. Totuși, gustul felurilor de mâncare și beneficiile lor pentru organism depind în mod direct de acest lucru.

Apropo, usturoiul murat este la fel de folositor și cu siguranță nu putrezește! Mulți se tem că pe parcurs ar putea deveni verde, dar acesta este un fenomen normal, care nu face nimic rău.

Distribuiți articolul nostru celor, care nu știu cum să păstreze corect unul dintre cele mai valoroase produse!