Iată cum puteți să coaseți o geantă din blugi vechi! Este confortabilă și practică!

Geantă frumoasă, cusută din blugi vechi. Aceasta este confortabilă și practică, ușor de spălat, ocupă puțin spațiu și este potrivită pentru călătorii și cumpărături.

Veți avea nevoie de:

– blugi vechi;

– ață, foarfecă și mașină de cusut.

Mod de lucru:

1. Pregătiți pătratele pentru geantă. Dimensiunile acestora trebuie să fie de 10 pe 10 cm. Pentru fiecare parte a genții vom folosi câte 20 de pătrate.

2. Coaseți-le pe toate împreună pe partea din față, lăsând câte aproximativ 1 cm liber de la margine.

3. Călcați marginile cusute cu fierul de călcat.

4. Coaseți la fel și cea de-a doua parte a genții. Ale noastre au dimensiunea de 33 pe 41 cm.

5. Pentru a forma baza genții, pregătiți o bucată de material cu dimensiunile de 15 pe 41 cm și coaseți-o de ambele părți ale genții, iarăși, cu cusătura pe față. Călcați marginile.

6. Coaseți părțile laterale și colțurile genții – marcați-le, tăiați-le cu 1 cm înainte de linie și tăiați-le cu o foarfecă. Coaseți-le.

7. Acum, coaseți marginea superioară a genții, îndoind-o spre exterior, fixând-o cu ace de siguranță și realizând cusătura finală.

8. Pentru toarte, pregătiți două fâșii de material cu dimensiunile de 60 pe 8 cm. Pliați-le în jumătate și coaseți-le la 1 cm de la margine. Călcați cusătura. Coaseți toartele de geantă.

9. Pentru un aspect mai frumos al genții, realizați niște tăieturi de-a lungul fiecărei margini cusute, fără să ajungeți la linia de cusătură, apoi destrămați materialul. Pentru aceasta, puteți folosi o perie aspră.

10. Puneți geanta într-o față de pernă care poate fi închisă cu fermoar și spălați-o în mașina de spălat. Iată cu arată geanta după aceasta:

11. Geanta este gata! Purtați-o cu plăcere!

Spor la treabă!

New