Iată cum puteți sparge cu ușurință nucile, fără a afecta miezul acestora – o unealtă ingenioasă, confecționată manual!

Vă prezentăm o metodă reușită de a sparge câte opt nuci simultan, astfel încât să nu afectați miezul din interiorul acestora.

Veți avea nevoie de:

– o bucată de scândură;

– burghiu Forstner;

– dispozitiv electronic de măsurare sau o bandă de măsură;

– un creion;

– ciocan.

Mod de lucru:

1. Începeți prin a lua cea mai mare nucă pe care o aveți. Măsurați-i diametrul în punctul cel mai larg.

2. Marcați găurile de pe scândură cu un creion. Pentru orice eventualitate, le puteți face un pic mai mari decât cea mai mare nucă pe care o aveți. La urma urmei, nucile pot avea dimensiuni diferite.

3. În cele din urmă, luați un burghiu Forstner și faceți găurile.

4. Puneți nucile în găuri cu partea ascuțită în sus. Loviți-le ușor cu un ciocan mic. Nu aplicați forță, de altfel miezul se va strica împreună cu coaja.

Sfat: Dacă nu doriți să vă chinuiți să construiți dispozitivul de fixare dintr-o scândură, puteți folosi o sticlă de șampanie sau de bere. Pentru aceasta, așezați o nucă pe gaura de la capac a sticlei și bateți-o cu un ciocan. Această metodă nu este chiar așa de comodă, însă la fel de eficientă. În primul rând, vă permite să lucrați doar cu o singură nucă. În al doilea rând, atât nuca, cât și sticla trebuie ținute bine, ceea ce necesită efort și timp suplimentar. Cu toate acestea, rezultatul este la fel de eficient: o nucă decojită, un miez întreg.

Spor la treabă!