Iată cum puteți tăia și înrădăcina corect o dracenă alungită, pentru a obține o plantă frumoasă și pufoasă!

Dracena, sau așa numitul „palmier de casă”, este preferat de către mulți oameni, fiind o plantă foarte rezistentă și frumoasă. Cu toate acestea, adesea, de-a lungul timpului, dracena devine foarte robustă și, în loc de o plantă compactă și pufoasă, se transformă în una prea înaltă și, am putea spune, cheală. Uneori poate chiar să cadă din cauza trunchiului prea înalt, dar subțire. Deci, ce puteți face? Încercați să o salvați – și cu părere de rău, va trebui să o tăiați! În schimb, veți obține una sau mai multe plante frumoase și pufoase!

Veți avea nevoie de:

– un cuțit ascuțit;

– alcool;

– o lumânare;

– cărbune activat;

– acid succinic.

Mod de lucru:

Mai întâi tratați cuțitul cu alcool pentru a evita afectarea plantei. După aceasta, măsurați aproximativ 15 cm din vârful acesteia și tăiați-l.

Tăietura trebuie să fie uniformă. Acum, pentru a accelera înrădăcinarea, diluați câte o jumătate de pastilă de cărbune activat și acid succinic într-un pahar cu apă. Scufundați butașul în pahar și lăsați-l să stea în el timp de 3-4 săptămâni. În acest timp, se vor dezvolta rădăcini noi iar planta va putea fi plantată în ghiveci.

Dacă nu doriți să așteptați atât de mult timp, puteți folosi un agent de înrădăcinare. Astfel, veți putea planta floarea imediat după tăiere.

După ce veți tăia vârful verde, vă rămâne un trunchi lung, de care nu trebuie să uitați, deoarece conține muguri latenți, nevăzuți încă cu ochiul liber. Așa că întoarceți-vă la trunchi și tăiați-l în mai multe bucăți, fiecare cu o lungime de aproximativ 15 cm. Asigurați-vă că țineți evidența care este partea de sus și care este partea de jos a acestora; bucățile nu trebuie să fie încurcate.

Scufundați și butașii obținuți într-un pahar cu apă amestecat cu cărbune și acid succinic. După aceasta, luați o lumânare și sigilați secțiunile superioare cu parafină. Procedați la fel și cu secțiunea superioară a trunchiului care a rămas în ghiveci.

Asta e tot, acum puteți aștepta cu nerăbdare rezultatul. Foarte curând, veți putea observa din ce în ce mai multe frunze noi pe noile dvs. plante.

Spor la treabă!

New