Iată cum trebuie îngrijiți butașii de mușcată după înrădăcinare!

Vă prezentăm niște butași de diferite soiuri de mușcată, care au fost plantați pentru înrădăcinare cu o lună și jumătate în urmă. După cum este evident, toți au reușit să se înrădăcineze. Noul sistem radicular poate fi observat prin pereții paharelor de plastic în care i-am plantat. De asemenea, vedem că frunzele au devenit mai mari și că în vârfurile butașilor cresc altele noi.

Astfel, pentru a putea obține și dvs. un asemenea rezultat, trebuie să țineți cont de două reguli principale – pentru succesul înrădăcinării butașilor de mușcată este nevoie de un substrat afânat și o udare moderată. Acești butași nu au nevoie ca substratul din ghiveci să fie în permanență umed, deoarece asta îi va face să putrezească. Udați butașii după ce solul se usucă complet, nu trebuie să vă faceți griji că se vor usca sau vor muri. Uscarea periodică a substratului va determina înrădăcinarea mai rapidă a butașilor.

În acest articol, vă vom explica cum să aveți grijă de butași după înrădăcinare, deoarece plantele proaspăt înrădăcinate sunt încă slabe și pot să moară sau să se atrofieze și să crească prost din cauza unor greșeli din timpul îngrijirii.

  1. Prima regulă este să-i udați cu moderație. Udați butașii odată ce substratul din recipiente s-a uscat complet, dar nu-i lăsați lipsiți de apă pentru o perioadă lungă de timp, deoarece acest lucru poate duce la îngălbenirea frunzelor și la o creștere slabă a plantelor.
  2. Nu vă grăbiți cu transplantarea butașilor – lăsați-i în pahare sau recipientele în care i-ați plantat încă o lună și jumătate după înrădăcinare. Apoi, transplantați-i în ghivece mici, de 400-500 ml, cu substrat nutritiv și afânat.
  3. După înrădăcinarea mușcatelor, începeți să le fertilizați, dar cu un îngrășământ ușor diluat, redus la jumătate de normă și nu mai des decât o dată la două săptămâni. Folosiți un îngrășământ combinat pentru plantele foliare.
  4. Poziționezi butașii în cel mai însorit loc din locuință, protejându-i de curenții de aer și menținând temperatura la +23…+25°C, fără schimbări bruște.
  5. Lăsați plivirea mușcatelor până în sezonul următor, timp în care se vor mai întinde și vor crește. Iar vârfurile tăiate le puteți folosi pentru noi butași.

Spor la grădinărit!