Iată cum trebuie prăjit peștele, 5 reguli de care nu ați ținut cont până acum, obțineți o crustă crocantă și un rezultat pe cinste!

Ouă prăjite, omletă, cartofi prăjiți, pește prăjit – de cele mai dese ori, anume în această consecutivitate s-a format talentul culinar al fiecăruia dintre noi. Par a fi niște mâncăruri simple, pe care e greu să le strici. Sau cel puțin, trebuie să depui puțin efort. Totuși, chiar dacă ați preparat și rețete mai complicate, pare dificil, uneori, să prăjiți peștele și să păstrați crusta crocantă și gustoasă.

Dacă ați gustat vreodată pește în restaurant, probabil ați observat cât de perfect arată fileul. Pe când acasă, mereu se lipește de tigaie, se arde la suprafață și nu se pregătește bine înăuntru. Aflând că aceasta este problema multora, am decis să vă împărtășim câteva mici secrete.

Uscați peștele.

Deci, greșeala N1:  nu uscați bine peștele înainte de prăjire, iar crusta crocantă rămâne în continuare un vis. După ce spălați peștele sub jet de apă, așezați-l neapărat pe un prosop de hârtie, cu pielea în sus. Dați peștele la frigider pentru 1 oră.

Încingeți corect tigaia.

De cele mai dese ori, puneți tigaia la foc, turnați imediat uleiul, așteptați să se încingă și începeți să prăjiți peștele. Iată cum ar trebui să procedați: puneți tigaia la foc, așteptați 2 minute, adăugați 1 lingură de ulei și un praf de sare, iar când începe să fumege, o luați de pe foc, și îndepărtați sarea și uleiul cu un prosop de hârtie.

Așezați peștele atent.

Puneți tigaia să se încingă din nou. Pregătiți fileul de pește. Adăugați 1 lingură de ulei în tigaie. În timp ce uleiul se încinge, frecați peștele cu sare. Așezați fileul atent cu partea cu piele în jos.

Prăjiți peștele corect.

Înarmați-vă cu o spatulă. Întoarceți peștele anume cu o spatulă de lemn, nici într-un caz cu furculița sau lingura. Spatula pentru pește are o formă specifică și este cu fante. Cu ajutorul ei puteți presa fileul de pește direct în tigaie. Cel mai important: atunci când peștele își pierde din transparență și doar stratul superior rămâne puțin crud, peștele e gata. Dacă vă este greu să determinați astfel dacă peștele este suficient de prăjit, atunci împungeți fileul cu o scobitoare: dacă sucul este transparent sau lipsește, peștele este gata.

Crusta perfectă.

Dacă ați respectat recomandările de mai sus, peștele și-a păstrat forma. Întoarceți peștele cu pielea în sus. Așteptați câteva secunde și luați tigaia de pe foc. Peștele trebuie să mai stea încă un minut pe suprafață fierbinte.

Când serviți peștele prăjit perfect, nu turnați sos pe toată suprafața. Sosul poate influența gustul și să strice prezentarea. Deci, acum cunoașteți, cum să prăjiți peștele și să păstrați pielea rumenă, crocantă și gustoasă.

Împărtășiți aceste secrete și prietenilor!