Iată cum trebuie să gătiți vinetele! Se mănâncă într-o clipă!

O nouă rețetă de preparat delicios din vinete – și aperitiv, și garnitură! Vinete deosebit de crocante cu o surpriză gustoasă! Sunt absolut speciale! Totul se prepară rapid și se mănâncă și mai repede. Pregătiți din start o porție dublă sau poate chiar triplă!

INGREDIENTE:

– 2 vinete;

– 120 gr de cașcaval mozzarella;

– 2 crenvurști (sau carne fiartă, coaptă);

– 1 ardei gras roșu;

– 3-4 fire de ceapă verde (mărar, pătrunjel sau rucola);

– 2 ouă;

– sare și condimente – după gust;

– 2 linguri cu vârf de făină;

– ulei – pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați vinetele rondele de grosime medie și le tăiați atent miezul, cât să obțineți inele.

2. Tăiați pulpa de vânătă, ardeiul gras și crenvurștile cuburi mici. Mărunțiți verdeața și transferați toate ingredientele într-un vas.

3.  Treceți cașcavalul prin răzătoarea mică, îl adăugați în vas, spargeți ouăle, adăugați sare și ierburi provence, făină și amestecați foarte bine, până la omogenizare.

4. Turnați ulei în tigaia antiaderentă, o înfierbântați la foc mediu spre mare, așezați inelele de vinete și le prăjiți timp de 3-4 minute, până se rumenesc pe ambele părți, dar își mențin forma.

5. Umpleți inelele cu compoziție de cașcaval și nivelați suprafața, acoperiți tigaia cu capac și gătiți vinetele timp de încă câteva minute.

6. După ce umplutura se prinde și nu mai este lichidă, întoarceți vinetele pe cealaltă parte și le prăjiți timp de câteva minute, la fel, sub capac.

Cât de aromate și apetisante sunt aceste vinete! Le puteți servi calde sau reci. Vinete crocante și suculente cu umplutură gustoasă sub crustă de cașcaval – un deliciu pe cinste! Sunt perfecte atât pentru masa festivă, cât și pentru meniul de zi cu zi!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!