Iată cum trebuie să spălați tulul și perdelele subțiri! Impecabil…

Multe gospodine se ciocnesc de această problemă neplăcută. Era tulul nou, alb ca zăpada, ușor și aerat. Iar după prima spălare nu mai poate fi recunoscut! De unde se iau gălbeneala, nuanța maronie neplăcută și șubrezeala? Doar am spălat un lucru absolut nou în mașina de spălat rufele, cu detergent obișnuit. Ce dezamăgire!

Există o metodă sigură de evitare a apariției nuanței murdare de galben pe țesăturile delicate după spălare! Vă vom povesti cum să păstrați lucrurile frumoase într-o stare minunată, cum să spălați corect tulul, ca să nu fiți ulterior dezamăgite și supărate…

CUM SE SPALĂ TULUL?

Pentru ca țesătura să-și păstreze luciul, albeața și aspectul prezentabil, în primul rând atrageți atenția la temperatura apei. Înmuiați tulul în apă abia călduță, cu temperatura de aproximativ 30-35°C. Dacă temperatura apei va fi mai mare, structura fină a țesăturii se va distruge și, inevitabil, tulul se va îngălbeni!

Următoarea etapă este sărarea: adăugați 500 g de sare în ligheanul cu apă. Țineți perdelele în soluția salină concentrată timp de 1.5 ore — această procedură va contribui la îndepărtarea tuturor petelor, chiar și a celor foarte persistente și la curățarea ideală a tulului. După înmuierea în apa sărată clătiți tulul, dar în niciun caz nu folosiți apă fierbinte în acest scop. Țineți minte: răcoroasă, abia caldă!

După aceasta spălați tulul cu detergent lichid pentru țesăturile sintetice. Tratați cu acuratețe tulul: nu trebuie să-l stoarceți, ci pur și simplu lăsați apa să se scurgă de pe el.

Ca să refaceți luciul tulului, adăugați oțet în apă răcoroasă, respectând proporția de o lingură la un litru de apă. După limpezire țesătura își va schimba aspectul!

Dacă tulul este alb și doriți să-i oferiți o nuanță strălucitoare, albă ca zăpada, adăugați 2 picături de albastru de metilen (în stare lichidă) în apa rece. Apa va deveni albăstrie. După limpezirea în această soluție perdelele vor deveni albe ca zăpada și vor străluci la soare!

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de folos: este atât de plăcut, când geamurile sunt decorate cu perdele îngrijite! Distribuiți acest articol folositor prietenelor voastre! Doar toți vrem să avem casa curată și confortabilă!

Spor la treabă!