Iată de ce e nevoie să spălați pardoseala cu apă și sare: despre multe nici nu v-ați dat seama!

Astăzi veți afla multă informație utilă, trucuri, idei și sfaturi.

În magazinele specializate în vânzarea produselor chimice de uz casnic, puteți găsi o mulțime de soluții de curățat, care sunt accesibile, dar, cu părere de rău, nu întotdeauna inofensive. Totuși, există o alternativă, un ingredient naturist bine cunoscut – sarea de bucătărie, care este un ajutor minunat și se potrivește atât pentru plăcile ceramice, linoleum, cât și pentru suprafețele vopsite cu vopsea rezistentă la apă.

1.Soluția de sare elimină foarte bine orice tip de murdărie și pete. Chiar și praful nu se așază atât de mult pe suprafețele prelucrate cu apă cu sare.

2.Pentru lupta contra petelor, soluția de sare trebuie să fie foarte concentrată. Ar fi bine să adăugați și puțin bicarbonat de sodiu (jumătate din cantitatea de sare), care se descurcă perfect cu murdăria de pe suprafețele de lucru din bucătărie.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de măsurile de protecție. Toate procedurile cu sare se efectuează după ce îmbrăcați mănușile, pentru ca aceasta să nu pătrundă în crăpăturile deschise și zgârieturile de pe mâini. Evitați să prelucrați marmura, granitul și blaturile laminate. Dizolvați sarea în apă caldă, astfel încât să se topească complet și să nu lase urme.

3.Sarea este un foarte bun dezinfectant. Vă ajută să eliminați sursele de infecție și microbii. Este de neînlocuit în familiile cu copii mici. Produsul nu provoacă alergii și reacții adverse. Dacă cineva din familie a fost doborât de răceală, spălatul pardoselii cu sare va fi de mare ajutor. În procesul de spălare, se curăță suprafețele de jos și se dezinfectează aerul din cameră.

4.Sarea este un bun ajutor în gospodărie. Împiedicați lipirea fierului de călcat de haine. Pentru aceasta, amestecați puțină sare cu amidon. Compoziția va oferi hainelor un aspect impecabil.

5.Sarea curăță clapetele îngălbenite ale pianului. Înfășurați sarea și zeama de lămâie într-o pânză moale și îndepărtați petele de pe clapete, apărute în urma umidității sau exploatării îndelungate.

6.Puteți folosi amestecul pentru curățarea obiectelor din marmură sau fildeș.

7.Sarea prelungește termenul de utilizarea a măturilor. Înainte de prima utilizare, înmuiați-le în apă fierbinte cu sare.

8.De asemenea, sarea posedă proprietăți energetice. Se spune că sarea împrăștiată în casă duce la ceartă, iar curățarea cu apă cu sare este spre bine. Sarea curăță atmosfera negativă din casă, eliberând loc pentru cea pozitivă.

9.Înainte de a începe să folosiți sarea, se recomandă să deschideți geamurile, astfel încât în cameră să fie curent. Pardoseala trebuie spălată de la geam spre prag, alungând astfel negativul din casa dumneavoastră. Apoi, trebuie să vă spălați cu apă de sub robinet și să spălați hainele în care ați lucrat.

10.De asemenea, puteți să adăugați câte 3 linguri de sare în vase mici sau pungi de plastic și să le puneți descoperite în toate ungherele casei. Peste 3 zile de curățare a casei cu sare, o aruncați în coșul cu gunoi și scoateți punga din casă.

Țineți cont de aceste recomandări!

Mult spor!