Îl veți putea adăuga în orice fel de preparate de carne, pește și legume! Este fără fierbere!

Dar dvs. ați încercat vreodată un asemenea sos slab picant, care se pregătește din condimente uscate? Dacă nu, atunci astăzi vă prezentăm o rețetă deosebit de gustoasă, pe care o veți putea pregăti și dvs. cu ușurință. Acest sos se păstrează în frigider și poate fi adăugat în diferite marinade pentru carne, folosit pentru ungerea cărnii de pui coaptă la cuptor, de asemenea, poate fi adăugat pentru a oferi culoare bucatelor de legume și pește. Este un sos foarte gustos, pe care vă recomandăm cu drag să-l încercați!

INGREDIENTE:

– 80 g de boia de ardei dulce;

– 20 g de boia de ardei iute;

– 10 g de cimbru măcinat;

– 50 g de coriandru măcinat;

– 100 g de amestec de ierburi uscate;

– 10 g de semințe de mărar măcinate;

– 100 g de usturoi;

– 100 g de sare;

– apă clocotită;

– 50 g de ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

1. Puneți toate condimentele uscate (în afară de sare) într-un bol adânc și turnați câte un pic de apă clocotită peste ele. Amestecați-le bine. Trebuie să obțineți o pastă omogenă, nu foarte lichidă, dar nici prea groasă (ca și consistența smântânii fermentate).

2. Decojiți usturoiul, tăiați-l felii și pasați-l bine într-un mojar cu un praf de sare (din cantitatea totală), astfel încât să obțineți un piure omogen.

3. Amestecați-l cu pasta de condimente din bol, adăugând, sarea rămasă și uleiul de măsline. Lăsați amestecul să se „odihnească” peste noapte.

4. A doua zi, turnați sosul obținut în borcane curate și uscate și închideți-le ermetic cu capacele lor. Depozitați-le în frigider; se vor păstra foarte bine chiar și până la 1 an. Savurați sosul obținut cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!