În ce condiții mușcata înflorește abundent pe parcursul întregului an!

Aceste sfaturi vor fi utile multor gospodine pentru a obține o înflorire abundentă și frecventă a acestei plante frumoase.

Mușcatele sunt ușor de îngrijit. Pe pervazul însorit la temperaturi mai mari de 12 grade, acestea pot înflori aproape tot anul. Grădinarii le numesc decoratori universali, deoarece o varietate de soiuri pot decora în mod luxos și solemn o cameră și un hol, un balcon și un pat de flori. În timpul înfloririi prelungite, plantele arată întotdeauna îngrijite și sunt rezistente la condițiile meteorologice.

Mușcatele preferă mai mult seceta decât umiditatea excesivă, din cauza căreia putrezesc rădăcinile. Cu toate acestea, dacă solul este prea uscat, atunci plantele mor. Într-o încăpere călduroasă, florile pot fi udate zilnic. Dar aveți grijă ca să fie bine uscat stratul superior de pământ.

Dacă acesta nu reușește să se usuce, reduceți irigările la 2-3 ori pe săptămână. Semnele irigării excesive vor deveni vizibile imediat: frunze ofilite fără viață, care uneori se acoperă cu mucegai.

Pentru a da start procesului de înflorire continuă, trebuie să apelați la o metodă verificată – fertilizarea plantei. „Dieta” rigidă, când planta suferă de lipsă de nutrienți pentru o lungă perioadă de timp, provoacă de obicei îmbolnăvirea acesteia, deoarece planta nu are forțe de rezistență.

Îngrășământ pe bază de drojdie Înflorirea va continua aproape tot anul dacă mușcata este hrănită cu acest minunat elixir.

Iată compoziția: 2,7l de apă, 100 gr de drojdie și ½ pahar de zahăr. Turnați 2,6-2,7l de apă stătută fără clor într-un borcan de 3l. Diluați drojdia în apă caldă, apoi o adăugați în borcan împreună cu zahărul. Acoperiți borcanul cu tifon și îl dați la loc cald, agitând periodic conținutul.

Soluția e gata când încetează fermentarea. Diluați apoi 1 pahar în 10l de apă și udați mușcata 1 dată în 2 săptămâni, turnând câte 1 pahar la fiecare plantă.

Mușcata iubește diverși aditivi minerali și organici. Când planta se află în faza de înflorire activă, e nevoie să adăugați în apă îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu. Datorită acestor adaosuri, florile de mușcată vor arăta mereu sănătoase și îngrijite. De asemenea, apa cu iod este, la fel, un fertilizant bun: 1 picătură la 1l de apă.

Florarii recomandă stropirea frunzelor de mușcată cu infuzie de coji de ceapă. În sol, de asemenea, merită să adăugați coji împreună cu îngrășământ la fiecare irigare.

După cum vedeți, nu este atât de dificil să faceți mușcata să înflorească în condiții de casă. Este important să înțelegeți că îngrijirea acestei plante este diferită pe parcursul verii și pe parcursul iernii. Țineți cont de acest lucru ca să nu distrugeți planta de interior.

Suntem siguri că cu ajutorul acestor sfaturi prietenele dumneavoastră verzi vor înflori mai frecvent și mai abundent!

Spor la grădinărit!