În Israel, a fost crescut un pom de tomate de mărimi incredibile – merită să-l vedeți!

”Pomul de tomate” israelian nu este pur și simplu un arbust de dimensiuni mari, dar și sursa unui număr mare de roșii zemoase!

Copacul are înălțimea de 4 m, iar coroana are o suprafață de 50 m². Recolta acestei plante este pur și simplu uimitoare: 1,5 tone de roșii sau aproximativ 14 000 de roșii.

Octopus F1 – un pom uriaș cu un randament nemaipomenit

Acest nume copacul-minune l-a primit din cauza asemănării cu caracatița, care se răsucește puternic în jurul întregului cadru al serei speciale, construită pentru cultivarea acestui hibrid.

Caracteristicile principale ale pomului de tomate:

-energie mare de creștere;

-sistem radicular puternic;

-randament ridicat;

-rezistență la boli și dăunători.

Ciclul de creștere al plantei este de 1-1,5 ani. Creșterea productivă a acestui copac poate avea loc numai în condiții de iluminare și încălzire constantă. În primele 7-8 luni, planta are nevoie de o îngrijire deosebită când se formează însăși pomul. În această perioadă pomul nu trebuie să dea roadă. Apoi, atunci când coroana este deja formată, vine perioada de formare a legumelor și de rodire activă.

Pentru ca pomul să se dezvolte și să arate ca în imagini, e nevoie să fie îngrijit cu multă atenție. Sunt foarte importante caracteristicile solului, hrana și umiditatea, precum și fertilizarea.

Pomul de tomate israelian este pe bună dreptate numit un adevărat miracol al selecției. Și acest miracol poate fi cultivat în orice localitate. Cel puțin, asta spun experții. E nevoie doar de răbdare și dragoste față de ceea ce faceți.

Mult spor!