În loc de salam: pâine din carne – foarte gustoasă!

Un preparat minunat cu carne din ingrediente simple, care se pregătește atât de ușor. Rețeta este comodă pe parcursul săptămânii, pentru că o puteți servi drept mâncare caldă, iar după ce se răcește, în calitate de gustare în loc de salam. Pâinea de carne este foarte gustoasă!

INGREDIENTE:

– 1-1,2 kg de carne (oricare sau pește);

– 2 dovlecei (500 gr) sau alte legume după plac (varză, conopidă, broccoli, morcov, sfeclă roșie, spanac, țelină);

– 1 ceapă mare (250 gr);

– 4 ouă;

– 30 gr de sare (am folosit sare simplă și sare cu nitrit 50:50);

– orice condimente (am folosit 1 linguriță de boia afumată, ½ linguriță de coriandru măcinat, piper negru).

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați carnea, ceapa și dovlecelul bucăți și le treceți prin mașina de tocat carne cu sită medie.

Sfat. De asemenea, puteți folosi carne tocată, iar legumele le mărunțiți cu blenderul sau cum vă este comod. Ceapa oferă un gust picant, iar dovlecelul face pâinea fragedă și suculentă. Puteți combina diverse legume sau puteți adăuga mazăre verde, boabe întregi.

2. Adăugați sare, condimente și ouă, apoi amestecați până la omogenizare și până tocătura devine puțin vâscoasă, la fel ca pentru chiftele (astfel, pâinea se va tăia bine).

Sfat. Puteți folosi mixerul cu paleta cârlig, robotul de bucătărie sau mixerul planetar cu paleta pentru aluat fraged.

3. Ungeți forma de copt (12*22 cm) cu ulei, adăugați tocătura și neteziți suprafața.

Sfat. Folosiți orice formă aveți la îndemână.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 240°С pentru 20 de minute, apoi setați temperatura de 160°С și coaceți pâinea timp de încă 50-60 de minute.

Sfat. Dacă veți micșora porția, atunci și procesul de coacere va dura mai puțin. Această tehnologie face ca pâinea să se prindă la suprafață, apoi ea se coace foarte bine în interior. Astfel, cea mai mare parte a sucurilor se vor păstra în interior.

Lăsați pâinea să se odihnească în formă timp de 10-15 minute, apoi o puteți servi. Dacă o pregătiți în calitate de gustare, atunci o lăsați să se răcească în formă și în sucul eliminat. Pâinea are o textură delicată și elastică, este suculentă, gustoasă și sățioasă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!