Încă folosiți făină și ou pentru șnițelele de pui? Totul e mult mai simplu!

Este imposibil să nu vă placă șnițelele de pui. Carnea fragedă condimentată acoperită de o crustă aurie este mâncarea perfectă pentru orice ocazie. Suntem obișnuiți cu rețeta când carnea se trece prin ou și făină, iar apoi se prăjește pe tigaie. Dar există și altă metodă. Astăzi, vă povestim cum să coaceți cele mai gustoase șnițele. Pentru această rețetă nu veți avea mevoie de ou și făină. Acest fel de mâncarea este pentru cei care preferă carnea suculentă și nu le place să-și spele mâinile de aluat pane.

INGREDIENTE:

-4 piepturi de pui;

-40 gr de miere

-30 gr de muștar;

-3-4 căței de usturoi;

-50 gr de maioneză;

-sare – după gust;

-piper roșu măcinat – după gust;

-boia – după gust;

-30 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți marinada. Amestecați muștarul, uleiul, usturoiul dat prin presă, mierea lichidă și maioneza. Asezonați cu sare și condimente după gust. Amestecați bine toate ingredientele.

2.Spălați și uscați carnea cu un prosop de hârtie, după care o tăiați felii subțiri.

3.Acoperiți pieptul de pui cu folie de plastic și îl bateți ușor. Apoi puneți feliile de carne într-un vas adânc, turnați marinada și lăsați pentru 1-2 ore.

4.Așezați șnițelele marinate pe tava tapetată cu hârtie de copt, peste ele turnați marinada din vas și dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40 de minute.

Șnițelele suculente de pui sunt gata! Vă recomandăm să le serviți cu sosul preferat și o salată de legume proaspete. O astfel de cină sănătoasă și gustoasă va fi pe placul tuturor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!