Îngrășământ economic pentru răsadurile tinere! Favorizează creșterea rapidă a rădăcinilor și a tulpinilor!

Mulți grădinari folosesc cerealele pentru a-și hrăni plantele. Oamenii de știință au demonstrat că acestea sunt extrem de benefice pentru organismul uman, precum și pentru plantele de grădină, deoarece conține un număr mare de substanțe nutritive.

Fulgii de ovăz conține vitaminele B, E, fosfor, magneziu, potasiu, calciu, sodiu, amidon, glucoză și aminoacizi. Odată ajunși în sol și descompuși, fulgii de ovăz produc azot, care este, de asemenea, esențial pentru răsadurile tinere.

Astfel, cerealele favorizează o creștere rapidă a masei verzi și o dezvoltare adecvată a rădăcinilor, obținerea unei recolte bogate, îmbunătățesc gustul și aspectul fructelor și intensifică capacitatea de apărare și rezistența la condițiile nefavorabile de mediu și la unele boli.

Pe lângă toate acestea, fulgii de ovăz atrag râmele, care transformă materia organică în biohumus util, și afânează solul la rădăcinile plantelor, sporind capacitatea acestuia de a respira.

Pentru a pregăti un fertilizator util pentru acestea, se vor potrivi și cele mai ieftine sau chiar expirate cereale. Turnați un pachet de cereale într-o găleată cu apă și lăsați-le timp de 5 zile să se infuzeze.

După expirarea timpului specificat, strecurați soluția obținută și diluați-o cu apă curată în proporție de 1 la 5. Udați răsadurile la rădăcini cu fertilizantul dat.

Spor la grădinărit!

New