Îngrășământ eficient pentru zmeur!

Drojdia este un îngrășământ eficient, verificat de trecerea timpului! Poate fi folosit pentru fertilizarea zmeurilor, dacă se dorește obținerea unei recolte bogate de fructe mari, aromate și gustoase! Drojdia este formată din colonii de ciuperci unicelulare și conține proteine, aminoacizi, glucide, lipide, azot și elemente minerale — nutrienții necesari pentru creșterea și dezvoltarea oricărui organism viu.

AVEȚI NEVOIE DE:

Pentru îngrășământul cu drojdie:

-100 g de drojdie proaspătă sau 30 g de drojdie uscată;

-100 g de zahăr;

-5 litri de apă caldă (+ pentru diluare).

Pentru îngrășământul cu cenușă de lemn:

-600 g de cenușă de lemn;

-10 litri de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați drojdia fărâmițată și zahărul în apa caldă.

2.Puneți soluția obținută într-un loc cald și lăsați-o să fermenteze pe parcursul a 48 ore. Amestecați-o periodic în timpul acestui proces.

3.Diluați soluția de drojdie cu apă stătută după proporția de 1:10.

4.Turnați câte 5 litri de soluție diluată sub fiecare tufă de zmeură. Nu uitați să umeziți în prealabil solul. Fertilizarea se realizează la începutul lunii mai.

5.Luați în considerație faptul că fertilizările cu drojdie determină treptat reducerea concentrației de potasiu din sol. De aceea, peste o săptămână de la o asemenea fertilizare trebuie să aplicați un îngrășământ bogat în potasiu. Dizolvați cenușa de lemn în 10 litri de apă. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 24 ore, după care udați tufele cu soluția obținută. De asemenea, puteți să folosiți un îngrășământ din comerț, bogat în potasiu.

Spor la grădinărit!

New