Îngrășământ natural pentru înflorirea plantelor de interior!

Există multe plante de interior, care, pe parcursul iernii, nu-și stopează creșterea și dezvoltarea. De exemplu, viola, azaleea, crăciunelul, orhideea și altele. Acestea au nevoie de o fertilizare periodică. Iarna, renunțați la îngrășămintele, care stimulează creșterea și anume la cele, care conțin azot. De asemenea, este nevoie să reduceți semnificativ cantitatea și frecvența adăugării îngrășămintelor în comparație cu perioada de primăvară și vară.

Dacă încă nu știți cu ce să hrăniți plantele de interior iarna, atunci folosiți metodele naturiste verificate. Iată ce vă recomandăm: fertilizați-le cu infuzie de coji de citrice și sâmburi de rodie. E nevoie de 1l de apă caldă pentru 100 gr de coji de portocală și sâmburi. Lăsați la infuzat timp de 2 zile, apoi diluați soluția cu apă în proporții de 1:2 și udați plantele o dată în 14 zile.

De asemenea, este foarte benefic sucul diluat de aloe. Aveți nevoie de 1 linguriță de suc pentru 1,5l de apă. Această fertilizare se efectuează o dată în lună.

Dacă aveți un acvariu, puteți folosi apa din el, deoarece conține mult biohumus.

Totuși, liderul îngrășămintelor pregătite în casă rămâne apa cu zahăr. Dizolvați 1 lingură de zahăr în 0,5l de apă.

Nu uitați să udați în prealabil florile, în caz contrar, puteți arde sistemul radicular al plantelor.

Mult spor!