Îngrășământ pentru răsadurile de roșii (la 1 litru de apă). Creșterea rapidă și armonioasă este garantată!

Vrem să vă povestim despre un mod simplu de fertilizare a răsadurilor de roșii cu ajutorul unui preparat farmaceutic disponibil, universal și sigur, care contribuie la dezvoltarea rapidă a rădăcinilor și părților vegetative. Această fertilizare trebuie realizată după 1-2 săptămâni de la repicarea răsadurilor, când ele se reușesc să se adapteze la noul mediu de viață.

Este vorba de acidul succinic. El determină creșterea sintezei de clorofilă în celulele plantelor tinere. Astfel fotosinteza se produce mai repede și mai intens, iar nutrienții din sol sunt asimilați mai rapid de răsaduri. Drept rezultat, ele se dezvoltă mai repede. Rezultatul va fi vizibil peste doar câteva zile de la aplicarea îngrășământului. 

Pe lângă acestea, acidul succinic contribuie la adaptarea mai rapidă a plantelor după replantare. De aceea, puteți să repetați fertilizarea cu el, când veți transplanta răsadurile în grădină. 

Acidul succinic stimulează recuperarea plantelor după îmbolnăvire și împiedică acumularea toxinelor și nitraților în structura lor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-0.5 g de acid succinic (2 comprimate a câte 0,25 g);

-1 litru de apă.

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați acidul succinic în apa stătută, caldă: fie zdrobiți mai întâi comprimatele, fie aruncați-le în apă și lăsați-le să se dizolve singure (durează cam 30 minute).

2.Udați puțin substratul din ghivece cu 24 ore înainte de fertilizare. Astfel îngrășământul nu va rămâne doar la suprafața substratului, ci va pătrunde în tot solul din ghiveci.

3.Apoi adăugați îngrășământul: câte 30-50 ml de soluție de acid succinic în fiecare ghiveci cu volumul de 500 ml.

4.Dacă ați fertilizat recent răsadurile, țineți minte că trebuie să existe un interval de minim 2 săptămâni între fertilizări.

5.Nu udați excesiv răsadurile de roșii după fertilizare, ca să nu provocați putrezirea rădăcinilor lor.

Spor la grădinărit!

New