Îngrășământ pentru răsadurile de tomate folosit până la transplantare!

Aflați cu ce să hrăniți răsadurile pentru ca să înceapă să crească rapid. Cultivarea răsadurilor fără fertilizare este imposibilă, deoarece plantele cresc firave și slabe. Acest stimulator natural de creștere va ajuta răsadurile să-și dezvolte propriul sistem radicular, începând astfel să crească intens, iar frunzele adevărate vor începe să se dezvolte rapid. Dacă ați asigurat răsadurile cu toate condițiile necesare: sol fertilizat, moale și afânat, irigări regulate, iar răsadurile tot stau pe loc, atunci doar acest îngrășământ vă poate ajuta.

AVEȚI NEVOIE DE:

– borcan de 0,5l cu apă caldă;

-1 lingură rasă de zahăr;

– 10 gr de drojdie proaspătă;

– frigăruie de lemn;

– 2,5l de apă.

Important! Urmați cu strictețe cantitățile indicate, deoarece astfel veți obține o soluție absolut inofensivă pentru răsaduri, care vă va oferi rezultatele așteptate.

PAȘI DE URMAT:

1. Adăugați drojdia și zahărul în borcanul cu apă.

2. Amestecați cu frigăruia și lăsați drojdia pentru puțin timp.

3. Apoi, mai amestecați o dată și lăsați soluția pentru aproximativ 2 ore, până drojdia și zahărul se dizolvă complet.

4. Amestecați din nou și diluați soluția concentrată cu apă în proporții de 1:5. Turnați soluția de drojdie într-un borcan de 3l cu 2,5l de apă la temperatura camerei. Dacă borcanul nu s-a umplut cu lichid, atunci mai adăugați apă. Amestecați și îngrășământul e gata.

5. Fertilizarea dată se realizează neapărat până la transplantarea răsadurilor și pe sol umed (irigați preventiv răsadurile). Adăugați câte 1 linguriță de soluție sub fiecare plantă tânără. De asemenea, puteți folosi o seringă, adăugând câte 5 ml de îngrășământ.

6. Următoare fertilizare o puteți realiza peste 7 zile după transplantare, când răsadurile se vor acomoda în ghivecele noi.

Drojdia activează microorganismele din sol și are loc mineralizarea rapidă, eliminându-se o cantitate mare de dioxid de carbon. Acest lucru duce la asimilarea rapidă a micro și macroelementelor de către plante. Soluția trebuie folosită imediat după preparare, deoarece ea își pierde proprietățile în timpul păstrării. Îngrășământul este perfect și pentru fertilizarea ardeilor, vinetelor sau alde răsaduri pe care le cultivați pe rafturi sau pe pervaz.

Spor la grădinărit!