Îngrășământul pentru roșii, care stimulează legarea fructelor!

Datorită acestui îngrășământ eficient, tufele de roșii vor lega de 10 ori mai multe fructe. L-am folosit de nenumărate ori și de fiecare dată am obținut recolte bogate de roșii suculente și delicioase. Încercați-l și voi!

Pe lângă fertilizarea regulată trebuie să asigurați condițiile pentru polenizarea optimă, care este propriu-zis responsabilă de legarea fructelor. Astfel, în primul rând, străduiți-vă să scuturați suporturile, de care sunt legate tufele, în fiecare dimineață: drept rezultat, polenul de pe flori va fi mobilizat. În al doilea rând, dacă roșiile sunt cultivate în seră sau solariu, nu uitați să aerisiți corespunzător spațiile respective: curenții de aer contribuie la răspândirea polenului și împiedică apariția condensului, care încetinește polenizarea. 

De asemenea, trebuie să știți că modificarea bruscă a condițiilor climatice, cum ar fi diferențele mari dintre temperaturile diurne și nocturne, stresează plantele și le împiedică să lege mai multe fructe. Anume din această cauză noi folosim acidul boric pentru fertilizarea lor. El contribuie la reducerea stresului cauzat de condițiile climatice schimbătoare și astfel determină legarea unui număr mai mare de roșii.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1950 ml de apă rece;

-1/4-1/5 linguriță de acid boric (sub formă de pulbere) + 50 ml de apă fierbinte (55°C‌).

MOD DE LUCRU:

1.Dizolvați acidul boric în apa caldă.

2.Turnați soluția obținută într-un recipient dotat cu pulverizator și adăugați apă rece până veți obține volumul de 2 litri.

3.Stropiți tufele de roșii cu soluția de acid boric, folosind un pulverizator cu orificii foarte mici: pulverizarea trebuie să creeze efectul de ceață. Prelucrați tufele pe înserate sau într-o zi posomorâtă, ca să nu le expuneți ulterior la soarele arzător.

4.Fertilizarea cu acid boric se realizează de 3 ori: prima dată — atunci când apar primii boboci, a doua oară — peste 14 zile de la prima fertilizare, a treia oară — peste 14 zile de la a doua fertilizare.

Spor la grădinărit!

New