Îngrășămintele potrivite pentru fertilizarea crinilor. Umpleți-vă curtea cu flori aspectuoase!

Primăvara, până la apariția lăstarilor de crini, solul trebuie fertilizat cu îngrășăminte bogate în azot: de exemplu, azotat de amoniu (o lingură la 1 mp).

De asemenea, puteți să fertilizați crinii cu îngrășăminte minerale și organice:

-soluție apoasă de bălegar fermentat (în niciun caz nu trebuie să utilizați bălegarul proaspăt în calitate de îngrășământ) în proporție de 1:10

-sau soluție de NPK sau azotat de amoniu (40-50 g la 10 litri de apă sau la 1 mp).

Se obțin rezultate bune prin adăugarea cenușii de lemn în sol (100 g/mp). Puteți să o folosiți de câteva ori pe sezon.

Datorită cenușii, florile crinilor devin mai mari, mai intens colorate și mai rezistente la boli.

Cum numai vor apărea lăstarii crinilor, se recomandă să udați solul cu zeamă bordeleză, soluție de metribuzină sau următoarea compoziție:

-dizolvați câte o lingură de bicarbonat de sodiu, apă amoniacală și sulfat de cupru (dizolvat în prealabil într-un litru de apă caldă) în 9 litri de apă (soluția de sulfat de cupru se adaugă la sfârșit, turnându-o în jet subțire și amestecând continuu).

Când vor apărea bobocii, repetați fertilizarea cu azotat de amoniu. Trebuie realizată prelucrarea părților vegetative pentru prevenirea dăunătorilor și bolilor, deoarece lăstarii și frunzele sănătoase determină înflorirea integră din următorul an.

A treia fertilizare se realizează în iulie (nu mai târziu):

-solul de sub crini este fertilizat cu superfosfat dublu (o lingură la 10 litri de apă) și un amestec de sulfat de potasiu și sulfat de magneziu (1.5 linguri la 10 litri de apă).

Chiar dacă crinii au fost afectați foarte mult de putregaiul cenușiu, fertilizarea lor trebuie oricum realizată.

Nutrienții sunt necesari pentru bulbi, deoarece rădăcinile crinilor continuă să trăiască și bulbii adună compuși nutritivi, cu toate că acest proces este mai lent decât în cazul prezenței frunzelor.

Aproape pentru toții crinii este potrivit solul neutru sau slab acid, afânat și permeabil pentru apă.

În fiecare vară, de 2-3 ori, presărați parcela crinilor cu cenușă: ea servește și ca îngrășământ, și ca fungicid (omoară ciupercile patologice).

Spor la grădinărit!