Îngrijirea corectă a „plantei banilor de aur” (Zamioculcas) — pentru stimularea creșterii abundente și înfloririi. Sfaturile floricultorilor!

Vă propunem să aflați cum se îngrijește corect planta Zamioculcas, ca să înceapă să crească repede și abundent. Iar după aceasta să și înflorească!

1. SUBSTRATUL

Creați substratul ideal pentru această plantă. Cumpărați un substrat universal și adăugați un agent afânător în el (vermiculit), care conține și substanțe minerale.

Varianta perfectă este substratul, care conține nisip, perlit și cheramzit (adică un substrat nisipos și pietros). Acesta poate fi găsit în comerț și este destinat plantării cactușilor și suculentelor (din care face parte și Zamioculcas). Aveți grijă de stratul de drenaj, care trebuie să ocupe ¼ din volumul ghiveciului, ca să se elimine umezeala excesivă.

2. PLANTAREA

Luați un ghiveci cu fundul perforat și umpleți un sfert din volumul lui cu cheramzit. Transplantați „planta banilor de aur”, fără să-i adânciți tuberculii foarte tare în sol — ei trebuie să iasă puțin la suprafață. Apoi nu o udați pe parcursul a 3 zile, dacă până atunci a fost plantată în substrat de turbă.

3. UDAREA

Aparent toate părțile acestei plante sunt capabile să supraviețuiască. Tuberculul mare subteran și frunzele mari, acoperite cu ceară, păstrează apa. De aceea, țineți în frâu irigările. Condițiile uscate de la nivelul solului sunt ceea ce trebuie.

În timpul verii irigați Zamioculcas o dată la 2 săptămâni, iar iarna — o dată pe lună. În același timp substratul ei trebuie să se usuce complet. Orientați-vă după starea stratului lui superficial: el trebuie să fie uscat până la adâncimea de 2-3 falange.

4. Așezați această plantă într-un loc luminos, dar ferit de razele solare directe.

5. Cumpărați neapărat un îngrășământ pentru plantele cu frunze decorative.

6. „Planta banilor” adoră stropirea. Realizați această procedură o dată la 2 săptămâni.

7. O dată pe lună organizați proceduri de spălare pentru Zamioculcas. Duceți-o în camera de baie, acoperiți-i substratul cu o peliculă și udați-o cu dușul de sus.

8. Înmulțirea plantei este simplă: trebuie să separați un segment de rădăcină cu tulpină. Puteți să o cultivați și prin butași de frunze. Doar alegeți cele mai „corpolente” variante.

Îngrijiți „planta banilor de aur”, pentru ca ea să vă bucure prin frumusețea sa. De asemenea, distribuiți acest articol prietenilor voștri! S-ar putea și ei să aibă o asemenea plantă acasă!

Spor la grădinărit!