Îngrijirea corectă a tufelor de căpșuni după rodire — pentru o recoltă bogată în sezonul următor!

Tufele de căpșuni necesită îngrijiri deosebite nu numai înainte și în timpul rodirii, ci și după culegerea recoltei. Abordând corect îngrijirea căpșunilor după terminarea perioadei de rodire, veți asigura obținerea unei recolte minunate în următorul sezon.

Îngrijirea căpșunilor este destul de simplă. Grădinarii experimentați recomandă tăierea tuturor frunzelor după adunarea fructelor și arderea lor. Acest lucru este necesar pentru prevenirea contaminării altor culturi în cazul, în care există dăunători pe tufele de căpșuni.

Lăsând doar cioturile de la tufe, veți stimula dezvoltarea activă a sistemului radicular, ceea ce va conduce la formarea multor fructe mari și dulci în următorul sezon.

De asemenea, se recomandă tăierea mustăților, fiind lăsate doar cele mai puternice și rezistente.

Prelucrați neapărat tufele tunse cu preparate speciale pentru prevenirea bolilor și fertilizați-le cu îngrășăminte bogate în azot: bălegar, uree, infuzie de buruieni (fără semințe). Se recomandă efectuarea acestor proceduri la începutul lunii iulie.

La sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august udați tufele de căpșuni cu soluție de drojdie și fertilizați-le cu un îngrășământ mineral complex, care conține fosfor și potasiu.

Datorită acestor îngrijiri simple aplicate tufelor după rodire, în viitorul an vă veți putea lăuda cu recolta voastră de căpșuni!

Spor la grădinărit!

New