Instalatorul ne-a explicat de ce chiuveta lângă geam nu este o idee bună!

Toate gospodinele preferă ca spațiul din bucătăria lor să fie organizat cât mai practic și comod. Iată de ce, multe din ele, schimbă chiuveta într-un loc mai potrivit. Sarcina nu este una ușoară, cu toate acestea, bucătăria devine elegantă și funcțională. Dacă aveți o grădină frumoasă lângă casă, pe care este o plăcere să o admirați, atunci lângă geam este locul perfect pentru chiuvetă. 

În cazul în care decideți să transferați chiuveta fără ajutorul unui meșter, puteți întâmpina o serie de probleme. Se pare că pentru a instala chiuveta în locul ales e nevoie să țineți cont de câteva aspecte. Aflați mai jos avantajele și dezavantajele chiuvetei lângă geam. 

Avantajele amplasării chiuvetei lângă geam 

1.Estetică 

Această soluție de design vă va transforma bucătăria. În plus, în timp ce spălați vasele, puteți vedea ce se întâmplă afară. Acest lucru va face procesul mai puțin obositor și plictisitor. Iar iluminarea naturală are un efect benefic asupra stării de spirit a omului. 

2. Zonă de lucru extinsă 

Planificarea obișnuită vă permite să utilizați doar o parte din zona de lucru. Iar peretele de lângă geam rămâne liber. În cel mai bun caz, dacă pervazul ferestrei este lat, puteți păstra pe el o parte din ustensile. Transferul chiuvetei face posibilă mărirea spațiului de lucru cu cel puțin un metru. 

3. Economia energiei electrice 

Când chiuveta se află în colțul îndepărtat al bucătărie, aveți nevoie de o sursă suplimentară de lumină artificială. Lumina naturală vă poate ajuta să economisiți considerabil energia electrică. Chiar și în zilele înnorate, va fi suficientă lumină pentru a spăla bine vasele. 

4. Evaporarea umezelii 

Utilizarea regulată a chiuvetei poate duce la creșterea umidității. Dacă chiuveta se află lângă fereastră, trebuie doar să deschideți puțin geamul pentru aerisire. În câteva minute, tot excesul de umiditate se va evapora. 

Dezavantajele amplasării chiuvetei lângă geam 

1.Încălzirea 

Una dintre cele mai mari probleme poate fi încălzirea. În cazul planificării obișnuite a încăperii, sub geam este instalat caloriferul. Dacă decideți să ascundeți caloriferul în dulap, aceasta va implica pierderi semnificative de căldură. Dar puteți rezolva problema instalând încălzitoare suplimentare sau podele calde. 

2. Țevi de apă 

Țevile de apă și de scurgere s-ar putea afla destul de departe de geam. Prin urmare, va trebui să prelungiți conducta și, în unele cazuri, chiar să instalați o stație de pompare. În acest caz, ar fi mai bine să apelați la un specialist, care va calcula panta optimă a conductei și va conecta corect totul. 

3. Spălarea geamurilor 

Dacă chiuveta este aproape de fereastră, stropi de apă ajung adesea pe sticlă. Chiar și dacă spălați atent vasele, nu puteți evita o astfel de murdărie. Deci, va trebuie să ștergeți geamurile mai des decât o faceți de obicei. Există 2 soluții posibile ale acestei probleme. Prima – instalați chiuveta în partea laterală a geamului. A doua – să realizați un brâu protector. 

În ciuda tuturor avantajelor instalării chiuvetei lângă fereastră, asigurați-vă că luați în calcul toate aspectele pozitive și negative înainte de a începe lucrul. Dacă ideea vă pare în continuare atrăgătoare, nu ezitați să începeți să proiectați bucătăria dumneavoastră ideală. 

Mult spor!