Aflați cum puteți realiza irigarea cu picătură dintr-o sticlă de plastic!

Irigarea la timp a plantelor este o condiție importantă pentru îngrijirea unei grădini pe timp de vară. 

Vara, mulți din noi nu au ocazia să meargă la vilă în fiecare zi. Ce să faceți? Răspunsul este simplu: faceți irigarea prin picurare din sticlele de plastic cu propriile mâini . Apropo, este potrivit nu numai pentru o reședință de vară, ci și pentru un apartament.

Cum se organizează irigarea pasivă a plantelor.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-2 sticle de plastic;

-folie de aluminiu;

-țesătură de bumbac.

PAȘI DE URMAT:

1.Luați două sticle de plastic: una de 2 litri și una de 1,5 litri. Măsurați 10 cm de la baza sticlei de 2 litri, apoi folosiți un cuțit sau foarfece pentru a tăia această parte. Apăsați-l în pământ, astfel încât să nu fie luat de vânt.

2. Așezați o sticlă de 1,5 litri la baza sticlei de 2 litri. Folosiți un marker pentru a marca nivelul sticlei de 2 litri de pe el. Tăiați o gaură de aproximativ 1 cm2 la 2 cm în jos de linie.

3. Pentru ca apa să curgă uniform către plantă, vom folosi proprietățile capilare ale materialelor. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de folie de aluminiu și o bandă umedă de pânză de bumbac. Înfășurați materialul în folia de aluminiu. Introduceți tubul rezultat la fundul sticlei de 2 litri și îndoiți-l.

4. Apoi, acoperind gaura cu degetul, umpleți sticla de 1,5 litri cu apă și plasați-o la baza sticlei de 2 litri. Trageți cu atenție tubul din care apa va picura treptat până la punctul de udare. În decurs de 10 minute după ce apa din sticlă umple complet întreaga bază, va începe irigarea. Intensitatea udării poate fi reglată răsucind tubul foliei mai strâns.

O sticlă de 1,5 litri de apă poate ajunge de la una până la patru săptămâni. Puteți configura irigarea reglând tubul și măsurând rata debitului de apă. Pentru ca irigarea pasivă a plantelor dintr-o sticlă de plastic să funcționeze timp de o săptămână, o picătură trebuie să cadă în pământ la fiecare 25 de secunde. Dacă doriți să configurați sistemul timp de patru săptămâni, intervalul dintre picături ar trebui să fie de 2 minute.

Astfel puteți proiecta sistemul de irigare perfect nu numai pentru lotul Dvstră de grădină, ci și pentru plantele de cameră . Acum, în vacanță – cu liniște sufletească!

Mult spor la grădinărit!

New