Jeleu de fructe în pepene roșu – arată bine și este răcoritor!

Trebuie să menționez că rețeta este una migăloasă, dar rezultatul își merită tot efortul – un desert aspectuos și desigur, foarte gustos. Vă recomand să o încercați la o sărbătoare mare.

INGREDIENTE:

-1 pepene roșu de 2-3 kg;

-aproximativ 1 kg de fructe (eu am folosit ananas, piersici și struguri);

-zeama de la 1 lămâie, pentru a stropi merele și perele, în caz că alegeți să le includeți în rețetă;

-1 pahar (250 ml) de vin sec alb (opțional, nu-l folosiți dacă este un desert pentru copii);

-2 pahare (400 g) de zahăr (sau după gust);

-5 linguri de gelatină (sau mai mult, dacă doriți ca jeleul să fie mai tare);

-un praf de scorțișoară (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați pepenele în jumătate și, folosind o lingură ascuțită, scobiți miezul. Pereții trebuie să fie cât mai netezi.

2.Într-un vas, treceți pulpa de pepene prin sită sau pasați-o cu blenderul.

3.Pregătiți fructele: eliminați sâmburii din bobițele de struguri, persicii și ananasul le tăiați cuburi mici. Puteți folosi kiwi, portocale, mere și pere – stropiți-le cu zeamă de lămâie, ca să nu se întunece la culoare.

4.Fierbeți un sirop din 500 ml de apă și 1 pahar de zahăr.

5.Înmuiați pe rând fructele în acest sirop pentru 2 minute, apoi le scoateți pe o farfurie.

6.Înmuiați gelatina în ½ pahar (125 ml) de apă fiartă.

7.În decoctul de fructe, adăugați piureul de pepene roșu, zahărul rămas, vinul și scorțișoara. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere și îl fierbeți timp de 2-3 minute.

8.După care, îl strecurați, îl lăsați să se răcorească, adăugați gelatina și amestecați cu telul până se dizolvă complet.

9.Dați în clocot o cratiță cu apă. Fiecare jumătate de pepene o țineți deasupra la aburi, cu tăietura în jos, timp de 4-5 minute. Acest lucru se face pentru ca jeleul să nu se desprindă de pereții pepenelui. Eu, totuși, consider că trebuie adăugată mai multă gelatină și jeleul să fie mai tare.

10.Puneți o parte din fructe în jumătățile de pepene, peste ele turnați siropul cu gelatină, apoi le dați la rece pentru 20 de minute. După ce siropul se prinde puțin, mai adăugați fructe și turnați iarăși sirop. Dați jumătățile de pepene din nou la rece.

11.După ce umpleți ambele jumătăți cu fructe și sirop, le acoperiți cu folie de plastic și le dați la frigider pentru cel puțin 8 ore.

12.Jeleul prins îl tăiați felii, cum tăiați pepenele de obicei și serviți desertul.

Dacă aveți puțin timp la dispoziție, puteți pur și simplu să amestecați fructele și să turnați peste ele siropul.Astfel va fi mai rapid, dar vă asigur că la fel de aspectuos. Vă recomand să folosiți un pepene roșu cu coaja groasă, atunci și feliile vor fi mai tari. Din cauza că coaja pepenelui folosit de mine a devenit moale, mi-a fost greu să porționez desertul, este nevoie de un cuțit foarte ascuțit.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New