Jeleuri de căpșuni — un desert de casă, fără aditivi dăunători! Pentru toată familia dumneavoastră!

Abundența fructelor văratice ne îndeamnă să creăm diverse delicii în bucătărie. Acum nu va mai fi dificil să vă răsfățați familia cu deserturi delicioase. Alegeți fructele, care vă plac și gătiți!

Copiii dumneavoastră adoră jeleurile, dar le cumpărați fără tragere de inimă din magazine, deoarece știți că au o compoziție nocivă? Acest lucru nu va mai reprezenta o problemă, deoarece deliciul respectiv poate fi pregătit cu ușurință în condiții casnice. Echipa noastră vă propune să încercați rețeta jeleurilor simple de căpșuni.

INGREDIENTE:

-300 g de căpșuni;

-300 g de zahăr;

-300 ml de apă;

-30 g de gelatină.

MOD DE PREPARARE:

1.Presărați fructele spălate și tăiate în jumătăți cu zahăr. Lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute, ca să-și elibereze sucul.

2.Înmuiați gelatina în apa rece și lăsați-o să se hidrateze. Acest proces durează tot circa 15 minute.

3.Pasați căpșunile combinate cu zahărul până la omogenizare, folosind blenderul.

4.Încălziți gelatina pe foc redus, până se va dizolva complet, fără să o clocotiți.

5.Turnați gelatina dizolvată în vasul cu piureul de fructe, pe care l-ați trecut în prealabil printr-o strecurătoare măruntă. Amestecați.

6.Turnați compoziția obținută în forme și dați-o la frigider pentru 2 ore. Dacă nu aveți forme mici, puteți să o turnați într-una mare, iar apoi să tăiați jeleul în bucățele.

7.Scoaterea jeleurilor din forme este mult mai simplă, dacă sunt introduse în congelator pentru 5 minute.

Este un deliciu simplu, care-i va impresiona pe toți membrii familiei dumneavoastră. Rețeta lui trebuie să se afle în carnețelul culinar al fiecărei gospodine. Nu uitați să distribuiți acest articol prietenilor voștri! Probabil și ei se află în căutarea rețetei unui desert ușor, de casă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New