Ketchup pentru iarnă! Îl fierb timp de 20 de minute, fără amidon! Iese dens și foarte gustos!

Eu pregătesc ketchup-ul pentru iarnă chiar la sfârșitul sezonului de roșii și le folosesc pe toate cele inestetice și cărnoase, dar niciodată nu le adaug pe cele stricate, pentru că gustul final al produsului poate avea de suferit. Astăzi vă voi explica elementele de bază ale preparării ketchup-ului pentru iarnă și cum puteți reduce considerabil timpul de fierbere al acestuia. O să iasă foarte delicios! Încercați și dvs. să-l pregătiți!

INGREDIENTE:

– 4 kg de roșii;

– 50 g de usturoi;

– 250 g de ceapă;

– 350 g de ardei gras;

Pentru 2 kg de pulpă de roșii:

– 15 g de sare grunjoasă (1 lingură fără vârf);

– 90 g de zahăr (6 linguri fără vârf);

– 50 g de pastă de tomate (2 linguri);

Condimente (puteți adăuga și după gust):

– 1 linguriță de cimbru uscat;

– 4 boabe de ienibahar;

– 4 cuișoare;

– 1 linguriță cu vârf de muștar măcinat (8 g);

– 1 linguriță cu vârf de scorțișoară măcinată (8 g);

– 1/4 dintr-o linguriță de nucșoară măcinată;

– 1 lingură de oțet de 9 % (15 ml).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, treceți ceapa, cățeii de usturoi, ardeiul gras și roșiile prin mașina de tocat carnea. Legumele trebuie să fie curate, fără coajă, semințe și cotoare. De asemenea, puteți folosi un robot de bucătărie pentru a le toca.

2. Turnați pasta de legume într-o cratiță și puneți-o pe foc. După ce a dat în clocot, veți putea observa că lichidul în exces se ridică la suprafață. Îndepărtați-l cu ajutorul unei site și al unui polonic. Astfel, vom reduce considerabil timpul de fierbere al ketchup-ului.

3. După îndepărtarea lichidului, fierbeți pasta timp de 7-10 minute la foc mediu și fără capac, nu mai mult.

4. Pasați compoziția obținută cu ajutorul unui blender de imersie, până când va deveni omogenă. După aceasta, treceți-o printr-o sită.

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut 2 kg de sos.

5. Măcinați toate condimentele pentru ketchup cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Dacă nu dispuneți de una, le puteți pune într-o punguță de sifon și adăuga în timpul următoarei fierberi. Apoi o veți scoate.

6. Adăugați sarea, zahărul, pasta de tomate și condimentele măcinate peste pasta din cratiță. Amestecați-o foarte bine cu o lingură și puneți-o pe foc. Mai lăsați-o să fiarbă timp de 10 minute din momentul clocotirii. În final, adăugați oțetul, amestecați și stingeți focul.

Sfat: Adăugați condimentele după bunul plac. Vă recomandăm să adăugați câte puțin și să gustați. De asemenea, fiți atenți cu scorțișoara.

7. Turnați ketchup-ul obținut în recipiente din sticlă, sterilizate din timp. Întoarceți-le cu susul în jos, înveliți-le cu o pătură și lăsați-le la temperatura camerei, până când se vor răci complet. După aceasta, le puteți depozita în locul de păstrare (cămară sau dulapurile de la bucătărie). Savurați iarna produsul obținut cu multă plăcere!

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut 3 sticle de 680 ml de ketchup (2 k).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!