Khachapuri rapid pentru micul dejun — o rețetă, care vă va scoate de multe ori din încurcătură!

Cuvântul-cheie din titlul acestei rețete este „rapid” (sau chiar „leneș”). Multe gospodine adoră asemenea rețete, deoarece ele nu necesită mult timp pentru a fi preparate. Încercați să pregătiți Khachapuri rapid cu cașcaval și verdeață: amestecați toate ingredientele și prăjiți compoziția obținută — o variantă excelentă pentru micul dejun.

INGREDIENTE:

-200 g de cașcaval ras;

-2 ouă;

-4 linguri de făină;

-1/3 linguriță de praf de copt;

-100-150 g de smântână fermentată 10% (iaurt sau chefir);

-sare — după gust;

-orice verdeață — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați cașcavalul ras, ouăle, praful de copt și făina. În cazul, în care cașcavalul nu este suficient de sărat, adăugați sare după gust.

2.Adăugați smântâna (iaurtul sau chefirul) și amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat cu consistența smântânii groase.

3.Adăugați verdeața mărunțită.

4.Turnați compoziția obținută într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei. Utilizați o tigaie mică, cu diametrul de cel mult 20 cm: astfel Khachapuri va fi pufos.

5.Prăjiți Khachapuri pe foc moderat, sub capac. După ce suprafața lui se va închega și marginile i se vor rumeni, întoarceți-l cu grijă pe cealaltă parte și prăjiți-l în continuare sub capac, până se va acoperi cu crustă aurie.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New