Le fac mereu în loc de pâine, sunt mult mai bune – 700 g de făină și 500 ml apă clocotită!

Turtele pregătite după această rețetă ies foarte și foarte gustoase, moi și stratificate. Vă recomandăm să le încercați și dvs. și să le mâncați calde, unse cu unt alături de orice fel de mâncare.

INGREDIENTE:

– 700 g de făină;

– 1 linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 500 ml de apă clocotită;

– unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați 700 g de făină cernută într-un bol adânc, adăugați 1 linguriță de sare și 1 lingură de zahăr și amestecați.

2. Acum, turnați o jumătate de litru de apă clocotită în ingredientele uscate și frământați aluatul final. Mai întâi, amestecați cu o spatulă sau o lingură, deoarece apa este foarte fierbinte, apoi continuați să lucrați cu mâinile.

Sfat: Ar fi mai bine să îmbrăcați o pereche de mănuși, deoarece astfel aluatul va fi mai puțin lipicios de mâini și nu va fi așa de fierbinte pentru piele.

3. Frământați aluatul în bol, până când se va încorpora toată făina, apoi transferați-l pe suprafața de lucru. Nu mai adăugați făină, aluatul trebuie să fie moale și puțin lipicios de mâini. Puneți aluatul înapoi în castron, acoperiți-l cu un capac și lăsați-l timp de 15 minute să se „odihnească”.

4. După aceasta, presărați masa cu făină și tăiați aluatul în două bucăți egale. Apoi împărțiți fiecare bucată în alte patru bucăți. În final, veți obține opt bucăți de aluat de aproximativ aceeași dimensiune.

5. Modelați fiecare bucată în formă de bilă, așezați-le la marginea mesei și acoperiți-le cu o pungă de plastic sau cu un capac, pentru ca aluatul să nu se usuce.

6. Luați câte o biluță, aplatizați-o un pic cu degetele, apoi întindeți-o într-o foaie foarte subțire, cu ajutorul sucitorului. În caz de necesitate, puteți să mai înfăinați suprafața de lucru, însă aveți grijă să nu exagerați cu făina. Aluatul trebuie să rămână moale. Grosimea foii trebuie să fie de 1-2 mm, nu mai mult.

7. Acum, ungeți aluatul întins cu unt moale. Înfăinați-l ușor și pliați două margini ale acestuia în centru. Ungeți-le și pe ele cu unt și presărați-le cu făină. Acum, pliați și marginile libere ale aluatului una peste cealaltă. Reiese că împăturiți foaia de aluat în formă de plic, ungând fiecare strat cu unt.

8. Puneți deoparte acest pliculeț de aluat și întindeți încă o bilă ca și pe prima. Ungeți foaia cu unt și presărați-o cu făină. Așezați primul plic în centrul aluatului întins și repetați procedura de pliere.

9. Procedați la fel și cu celelalte șase bile de aluat. Trebuie să obțineți patru turte groase și stratificate.

Sfat: Puteți folosi zahăr în loc de făină pentru a le presăra și veți obține niște turte dulci. Însă nouă ne place să le mâncăm în loc de pâine, așa că le facem fără zahăr.

10. Acum, mai întindeți încă o dată fiecare turtă, astfel încât să își dubleze dimensiunea. Apoi, puneți-o într-o tigaie încinsă cu unt, acoperiți-o cu un capac și prăjiți-o la foc mic, până când se va rumeni frumos pe ambele părți (timp de 5-7 minute pe fiecare parte).

11. Scoateți-le pe o farfurie și ungeți-le cu unt, cât încă sunt fierbinți.

12. Serviți turtele obținute cu multă plăcere alături de bucatele preferate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!